Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence оприлюднили шістнадцятий академічний рейтинг українських закладів вищої освіти «Топ-200 Україна 2022». Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Відповідно до цього рейтингу, Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького став 38-м.

«В умовах повномасштабної війни заклади вищої освіти продовжують бути сучасними майданчиками для формування та розвитку особистості. Випускники українських університетів — це конкурентоспроможні фахівці на світовому рівні. Майбутні професіонали обирають заклади освіти України», — зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

При складанні рейтингу експерти враховували сучасні тенденції розвитку вищої освіти, що зазнає глибинних змін у результаті впливу пандемії COVID-2019 і повномасштабного воєнного вторгнення рф.

Рейтинг університетів України базується на таких принципах:

— забезпечення відкритості, прозорості, об’єктивності та незалежності ранжування університетів;

— врахування всебічної діяльності університетів;

— пріоритетність євроінтеграційних процесів.

— Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького має гарний результат. Попри складні умови, ми утримуємо свої позиції і продовжуємо працювати задля розвитку освіти і науки. Вітаю свій колектив і дякую за працю! — говорить ректор університету Олександр Черевко.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького