Начальник відділу міжнародних зв’язків Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександра Дем’яненко відвідала Університет прикладних наук і мистецтва міста Білефельд в  Німеччині з метою розвитку співпраці у сфері освіти та науки.

Німецький Білефельд є містом-побратимом Черкас. 11 травня 2023 року між містами підписано Угоду про встановлення солідарного партнерства та майбутньої співпраці. Важливою складовою Угоди є зміцнення економічних, наукових і технічних, культурних зв’язків.

Програма розпочалася із зустрічі Олександри Дем'яненко з очільницею міжнародного офісу Університету прикладних наук і мистецтва Білефельду Джудіт Пельтц та координатором співпраці з Україною Себастьяном Нойгаузом-Еверінгом. Програма кількаденного візиту також передбачала відвідування університетського кампусу, знайомство з представниками факультетів і напрямами підготовки майбутніх фахівців. Зокрема, разом з представниками міжнародного офісу сторони, що приймає, керівник міжнародного відділу ЧНУ відвідала інженерні лабораторії та поспілкувалася з доктором наук, професором інженерно-математичного факультету Йенсом Гауброком про проєкти у галузі відновлюваної енергетики та електротехніки та умови можливої участі у їхній реалізації наукової спільноти ЧНУ. До участі у програмі візиту долучився доцент кафедри економіки та міжнародних економічних відносин ЧНУ Тарас Ромащенко, який проходить наукове стажування в іншому університеті Білефельда.

Також у межах візиту було обговорено проєкти, що реалізуються Центром здоров’я, соціального забезпечення та технологій Університету прикладних наук і мистецтва й окреслено перспективи міжуніверситетської співпраці.

За підсумками візиту досягнуто домовленостей щодо академічної мобільності студентів, науково-педагогічних працівників, а також подальшу роботу над розширенням напрямів співпраці між Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького та Університетом прикладних наук і мистецтва Білефельду.

Відділ міжнародних зв’язків