Вийшла друком англомовна монографія про початок повномасштабного вторгнення в Україну її північно-східного сусіда. Свій внесок у збірку, яка в перекладі українською отримала назву «Момент, коли життя змінилося назавжди: листи з України», зробили і викладачі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Одним з них був доцент кафедри економіки та міжнародних економічних відносин Тарас Ромащенко.

— Навесні минулого року долучитися до публікації книги за кордоном мені запропонував мій давній і вірний друг Андрій Шиманович, до речі, випускник ЧНУ, а в недалекому минулому викладач і настоятель нашого храму Святих рівноапостольних Кирила і Мефодія, — розповів Тарас Ромащенко. — Відмовитися від пропозиції не було і думки, адже міжнародна спільнота має знати, яке невимовне лихо спіткало нашу державу і яку непомірно високу ціну вона платить, протистоячи йому. Має знати у тім числі й завдяки нашим відвертим спогадам і переживанням.

Робота над розділом монографії запам’яталася для Тараса Ромащенка, мабуть, на все життя. Нічого особливого, просто рукопис з’явився за лічені години під час чергової повітряної тривоги і нічного чергування в університеті.

Ознайомитися з книгою нарешті можуть усі бажаючі. Її електронна версія вже додана в репозитарій Черкаського національного університету.

Кафедра економіки та міжнародних економічних відносин