Учасниками майстер-класу від Заслуженого художника України Івана Фізера стали вихованці дитячого табору «Дніпровська хвиля».

Завдяки підтримці ректорату та профспілкового комітету університету вже другий рік поспіль табір приймає дітей викладачів та працівників навчального закладу.

У дітвори з «Дніпровської хвилі» — насичена програма. Вони танцюють, співають, грають у спортивні ігри, ходять на екскурсії, в кіно, у боулінг. А ще — знайомляться з роботою кафедр університету і стають учасниками майстер-класів. Один із таких майстер-класів провів скульптор, Заслужений художник України, професор кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Іван Фізер.

Його творами прикрашені інтер'єри та екстер'єри, сади й парки, зокрема в Черкасах і Драбові, оформлено кімнату казок в обласній дитячій бібліотеці. Монументальне панно «Сини сивого Дніпра» прикрашає фойє Канівського культосвітнього училища. Твори Івана Фізера знаходяться у Міністерстві культури України, Спілці художників України, в музеях України, в приватних галереях України, Польщі, Німеччини, США, Канади.

Іван Васильович викладає в університеті з 2007 року, але з малечею йому працювати раніше не доводилося.

Художник зізнається:

— Виявилося, що з малечею дуже цікаво і навіть повчально... Їх не просто навчаєш — з ними навчаєшся сам.

Митець показав своїм маленьким учням, як ліпити з глини коників-свистунців. Розкрив усі тонкощі та розповів історію виникнення ліплення з глини. Розказав про види глини і порекомендував, де її можна взяти. Розповів і про свою творчу родину:
— Моя дружина ще змолоду займається малюванням по тканині. Син Іван займається керамікою, як я, а донька Марія вдалася в маму і теж працює з тканиною.

Іван Васильович побажав дітворі веселих канікул та гарного відпочинку в таборі.


Владислава Громенко, І курс ННІ УФСК