Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького розпочав роботу в умовах послаблення карантину.

Засідання ректорату відбулося в приміщенні конференц-зали з дотриманням усіх карантинних вимог. Виконувач обов’язків ректора університету Олександр Черевко подякував усім за роботу в дистанційному режимі — навчально-методичному відділу та його керівнику Тетяні Запорожець, проректорам, керівникам структурних підрозділів, професорсько-викладацькому колективу та адміністративному персоналу.

Він також повідомив, що згідно з протоколом від 28.05.2020 № 27 засідання регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відвідування закладу вищої освіти здобувачами дозволене відповідно до пункту 4 постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 № 392.

Саме пунктом 4 постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 № 392, з 1 червня передбачено послаблення протиепідемічних заходів на територіях регіонів зі сприятливою епідемічною ситуацією (за рішеннями регіональних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій), а саме: відвідування занять в групах не більше, ніж 10 осіб в закладах освіти, проведення професійно-практичної підготовки та державної кваліфікаційної атестації в закладах професійної (професійно-технічної) освіти, підготовчих заходів до практичної підготовки на виробництві, лабораторних робіт та тренажерних занять, атестації здобувачів вищої освіти та відповідних підготовчих заходів, отримання документів про професійну (професійно-технічну) та вищу освіту, участь в освітньому процесі, пов’язаному з освітою дорослих, у публічному захисті наукових досягнень у формі дисертацій та відповідних підготовчих заходах.

Керівник навчально-методичного відділу Тетяна Запорожець дала детальні роз’яснення, що для здобувачів освіти означає послаблення карантину.

Атестація випускників

За рішенням випускової кафедри кваліфікаційні екзамени і захисти кваліфікаційних робіт будуть проходити очно у групах до 10 осіб або з використанням дистанційних технологій – стежте за розкладом на сайті навчально-методичного відділу.

Підсумковий контроль для невипускних курсів

Підсумковий контроль (захисти курсових робіт, звітні конференції за результатами практики, заліки, екзамени) будуть проходити дистанційно у режимі відеоконференції з використання засобів відеофіксації. Якщо студент має погану якість з’єднання, то може бути використано аудіозв’язок у разі екзаменів в усній формі. Автоматично (без присутності студента) може бути виставлено підсумкову оцінку для форми контролю «залік».

Рейтингування студентів

Для формування рейтингу за ІІ семестр 2019/2020 навчального року необхідно подати підтверджуючі документи про активність у позанавчальній діяльності і за бажанням пройти тестування з іноземної мови – деталі на сторінці Студенту сайту навчально-методичного відділу.

Вибір навчальних дисциплін на наступний навчальний рік

Студенти (всіх освітніх ступенів і форм навчання) можуть ознайомитися на сайті кафедри з навчальними дисциплінами за вибором на наступний навчальний рік та здійснити вибір з 12 по 19 червня через надану кафедрою форму.

Студенти І і ІІ курсів освітнього ступеня бакалавр (денної і заочної форм навчання) додатково обирають одну міжгалузеву дисципліну на наступний семестр з 15 по 22 червня через електронний кабінет студента. Вхід до електронного кабінету і реєстр навчальних дисциплін буде розміщено 12 червня на сторінці Вибіркові дисципліни сайту навчально-методичного відділу.
Деталі вже зараз за вказаним вище посиланням.

Студенти інших курсів й освітніх ступенів мають право обрати міжгалузеві дисципліни за бажанням як освітню послугу у перший тиждень навчального семестру.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького