Хіміко-біологічна школа Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького 12 жовтня розпочала свою роботу.

Для учнів старших класів, зацікавлених біологією, екологією та хімією, науковці ННІ природничих та аграрних наук провели три заняття.

Директор ННІ природничих та аграрних наук, доцент Максим Гаврилюк вивчав із учнями одноклітинних. Діти занурилися в мікросвіт і не тільки змогли роздивитися під мікроскопами препарати, а й відшукати живих одноклітинних у краплях води з природних водойм.

Доцент Світлана Соколенко вивчала з дітьми клітини крові. Учасники мали змогу більше дізнатися про імунітет людини та побачити різні види клітин крові під мікроскопом.

Доцент Сергій Бондарчук проводив заняття з органічної хімії. Учні мали можливість ознайомитись із методами очищення органічних речовин на прикладі перекристалізації бензойної кислоти.

Також учні дізналися більше про навчально-науковий інститут природничих та аграрних наук, зокрема про спеціальності, за якими готують фахівців, та перспективи працевлаштування.

Нагадаємо, що заняття в хіміко-біологічній школі безкоштовні. Школярам, які бажають взяти участь у роботі хіміко-біологічної школи, достатньо повідомити про це на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або телефоном за номером 097-391-36-09 (Оксана Миколаївна) – необхідно вказати прізвище, ім’я; школу та контактний телефон. Телефон для довідок: 37-15-51.

Заняття будуть проходити щосуботи об 11:00 в ЧНУ ім. Б Хмельницького в ауд. 626 навчального корпусу №1. Кожного разу викладачі готують нові цікаві теми. Запрошуємо всіх охочих відвідувати заняття!

Детальніше про заняття хіміко-біологічної школи в сюжеті «UA: Черкаси»:

ННІ природничих та аграрних наук