Щиро вітаю всіх освітян із професійним святом!

Сьогодні освіта, як і все суспільство, реформується. І це потреба часу. Розвиток інформаційних технологій і, як наслідок, діджиталізація, «держава у смартфоні» – наше сьогодення і майбутнє. Суспільству потрібні висококваліфіковані, освічені фахівці, а молоді потрібна якісна вища освіта і перспективи працевлаштування. На ці завдання нині націлені і середня, і вища школа.

Та яких би висот не сягнули технології, залишається незмінною роль учителя, викладача й наставника. І ваша людяність, відданість справі, прагнення до самовдосконалення – це те, що необхідно сучасній молоді. Виконуйте ж свою місію гідно і з любов’ю!

У ці дні хочеться подякувати всім вчителям, які зустрілися на життєвому шляху; колегам, у партнерстві з якими ми йдемо шляхом реформування вищої освіти; і, звичайно ж, колективу Черкаського національного університету! З вами можна долати будь-які виклики і запроваджувати всі новації!

Тож зі святом, освітяни! Миру вам, здоров’я, благополуччя! Успіху в усіх справах! І хай ваша праця приносить вам задоволення!

З повагою

Ректор ЧНУ ім. Б. Хмельницького, голова Ради ректорів, директорів ЗВО Черкаської області Олександр Черевко