21 травня науковці України відзначатимуть свій професійний день, а для українського народу це буде 87 день війни.

Сьогодні російські варвари  руйнують  людські життя, будинки, вулиці, парки, стадіони, історичні пам’ятки. Гинуть діти, гинуть вчителі, гинуть науковці, руйнуються університети й наукові  лабораторії...

Ми запланували традиційний тиждень науки в університеті, дещо змінили формат заходів і запропонували нашим провідним науковцям звернутися до своїх колег у ці важкі для нас і для країни дні.

Бо війна — це не тільки гуркіт гармат. У 21 столітті це великою  мірою   протистояння інтелектів. Наука, як і армія, дипломатія, інформація – є однією з тих сил, що наближають нас до перемоги.  

Ділимося їхніми думками.

Мисник Богдан Вікторович, доцент кафедри програмного забезпечення автоматизованих систем факультету обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем

Щиро вітаю викладачів університету та всю наукову спільноту з професійним святом — Днем науки в Україні.

Наука — це той фундамент, на якому тримається розвиток усього людства. А університети виконують роль рушіїв для заохочення та розвитку наукової і дослідної діяльності як серед молоді, так і серед педагогів.

День науки — це вшанування досягнень учених, якими ми пишаємося, сподівання на появу нових, не менш значущих, імен, та заохочення приєднатися до лав науковців.

Майбутнє за молодими вченими, сповненими ідей та нестандартних рішень для вирішення найрізноманітніших завдань.

Бажаю колегам з університету та всім науковим діячам нових творчих здобутків, невичерпного потоку ідей та наснаги на нелегкому, але цікавому шляху.

Події, які відбуваються в Україні упродовж останніх місяців, зобов’язують всіх науковців працювати в напрямку допомоги нашим Бійцям Збройних Сил України, Територіальної Оборони, Національної гвардії України, ще ефективніше відстоювати суверенітет і цілісність нашої великої країни.

Ми зробимо все, що від Нас залежить задля Перемоги.

Слава Україні!