21 травня науковці України відзначатимуть свій професійний день, а для українського народу це буде 87 день війни.

Сьогодні російські варвари  руйнують  людські життя, будинки, вулиці, парки, стадіони, історичні пам’ятки. Гинуть діти, гинуть вчителі, гинуть науковці, руйнуються університети й наукові  лабораторії...

Ми запланували традиційний тиждень науки в університеті, дещо змінили формат заходів і запропонували нашим провідним науковцям звернутися до своїх колег у ці важкі для нас і для країни дні.

Бо війна — це не тільки гуркіт гармат. У 21 столітті це великою  мірою   протистояння інтелектів. Наука, як і армія, дипломатія, інформація – є однією з тих сил, що наближають нас до перемоги.  

Ділимося їхніми думками.

Наталя Степанова, заступник директора із наукової роботи ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, кандидатка філософських наук, доцентка:

У День науки — свято людей творчої праці — ми щиро вітаємо наших колег як рідної Альма-матер, так і всіх тих, хто вірою й правдою трудиться в наукових просторах України.

Наукову діяльність важко порівняти із будь-якою іншою: вона важка й непередбачувана, проте, в той же час, цікава та захоплива, є символом духовної свободи та розвитку особистості.

Наука створює інтелектуальний капітал, який є головним рушієм розвитку суспільства в сучасному світі. Тільки спираючись на розвинену науку, можна побудувати динамічну конкурентоспроможну економіку, здатну забезпечувати сталий розвиток та соціальну єдність суспільства.

Не одне десятиліття Україна займає перші місця у світових наукових рейтингах, має достатній потенціал для прискореного розвитку діяльності за пріоритетними науковими напрямами. Ми без перебільшення гордимося кожним науковцем, який своєю наполегливою працею вкладає «цеглинку» до великої вежі її величності Науки.

У цей професійний день професорсько-викладацький колектив ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва всім колегам-науковцям бажає єдності, миру й злагоди, міцного здоров’я та сімейного благополуччя, добра, творчого натхнення й достатку. Нехай кожний отримає задоволення від нових відкриттів та успіхів у професійній справі на благо Батьківщини.

Ми — діти твої Україно, все буде Україна!