Щороку в третій тиждень травня українці відзначають Всесвітній день вишиванки. Цьогоріч цей день припадає на 19 травня. І для Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького це свято стало гарною національною традицією.

Адже для кожного українця вишиванка — це насамперед духовний символ народу, найсильніший оберіг із живою енергетикою. В її орнаментах — уся магія, любов та історія кожного регіону нашої країни! Історики стверджують, що українці споконвіку вишивали такі сорочки, "зачаровуючи" їх на здоров'я, удачу або любов. 

У мирний час, як і по всій країні, у цей день ми влаштовували студентські  поетичні й танцювальні флешмоби, на Університетській площі лунали пісні у виконанні Черкаської капели бандуристів, проводили конкурс краси у вишиваному вбранні. Сьогодні не час для масових заходів, однак кожен із нас, хто наразі перебуває в безпеці, може одягнути вишиванку для підтримання духу українців та українських воїнів.

— Вдягай вишиванку і будь, як ми, — закликають учасники вокальної студії «Voices» Черкаського національного у пісні, яку спеціально підготували до Всесвітнього дня вишиванки. Постіть свої фото в мережу з хештегами #одягни_вишиванку_і_будь_як_ми, #chnu_life! Позначайте в інстаграмі та фейсбуці Черкаський національний і поширюйте пісню на своїх сторінках у соцмережах.

 

 

Підписуйся на ЧНУ, адже в нас завжди цікаво, а у Всесвітній день вишиванки усіх чекає особливий фотопроєкт!

Відзначимо цей день, попри війну! Все буде Україна!

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького