Заступник міністра освіти і науки України Єгор Стадний зустрівся з викладацькими колективами Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького та Черкаського державного технологічного університету. Пізніше з представником міністерства поспілкувалися й студенти двох університетів.

В актовій залі ЧНУ ім. Б. Хмельницького заступник міністра освіти і науки презентував концепцію реформування вищої освіти. Єгор Стадний детально зупинився на новій формулі фінансування закладів вищої освіти, зауваживши, що вона почала діяти вже з 1 січня нинішнього року. Окремо охарактеризував та обґрунтував кожний із показників та розповів про механізми застосування.

Поділився також баченням команди реформаторів щодо заохочення кращих викладачів.

«Нам потрібна прозора система, де визначаться сильні, слабкі заклади вищої освіти і все стане на свої місця. Ланцюжок фінансування від Міністерства освіти і науки повинен протягнутися і всередині навчального закладу, щоб збільшення фінансування відчули сильні викладачі», – зазначив він.

Заступник міністра освіти і науки відповів на питання учасників зустрічі.

Науково-педагогічних працівників черкаських ЗВО турбували фінансування участі у міжнародних конференціях, встановлення вартості навчання для студентів-контрактників, формування державного замовлення на 2020 рік, механізми визначення кращих викладачів у ЗВО тощо.

Єгор Андрійович відповів на всі питання та наголосив, що подібні зустрічі проводитимуться раз на кілька місяців для налагодження комунікації з представниками вищої школи.

Переглянути прямі трансляції можна за цими покликаннями:

Розмова з викладачами

Розмова зі студентами

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького