«Зупинімо насильство разом!» — гасло, яке закликає кожного бути небайдужим до всіх проявів насильства. Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького щорічно долучається до Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства», яка має на меті привернути увагу до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Студенти 4 курсу спеціальності «Соціальна робота» ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва  підготували просвітницьку фотовиставку «Ми проти насильства».

Вона покликана привернути увагу студентської молоді до проблеми насильства в суспільстві.

Центром експозиції є плакат на тему домашнього насильства. Воно, зазвичай, залишається прихованою проблемою, адже постраждалі не завжди звертаються до поліції або установи соціальної сфери. Діти, які є свідками домашнього насильства, визнаються Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» постраждалими. Плакат доповнюють листівки зі статистичними даними Міністерства соціальної політики України щодо звернень дітей, жінок та чоловіків в установи, які протидіють домашньому насильству.

З просвітницькою метою виставка також експонується в навчальному корпусі № 1 Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, щоб нагадати студентській молоді про проблеми насилля та соціальної байдужості.

ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва