Завідувачка кафедри німецької філології Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Леся Овсієнко взяла участь у робочій зустрічі представників ЗВО, які входять до української мережі Deutsch lehren lernen (DLL).

Захід проходив з 15 по 18 листопада 2022 року в Університеті Фрідріха Шиллера у німецькому місті Єна та був організовуваний Goethe-Institut в Україні.

Goethe-Institut в Україні підтримує підготовку майбутніх вчителів німецької мови — на основі сучасної програми Deutsch lehren lernen (DLL). 16 закладів вищої освіти в різних українських регіонах виступають партнерами інституту — вони впроваджують сучасні методики у свої навчальні плани. Всеукраїнська мережа DLL своєю чергою є складовою всесвітньої мережі — це забезпечує обмін досвідом і контакти на міжнародному рівні.

Під керівництвом експертки Крістіане Больте-Констабіай викладачі з України мали нагоду поспілкуватися з німецькими колегами, авторами програми DLL, побувати на фахових заняттях, обговорити форму гібридного заняття, поміркувати про перспективи підготовки вчителів німецької. Goethe-Institut проводив зустріч за дружньої підтримки Інституту німецької як іноземної та другої мови та інтеркультурних студій Universität Jena.

Кафедра німецької філології дякує за запрошення та сподівається на подальшу плідну співпрацю.

Кафедра німецької філології