Ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, викладачі та студенти взяли участь в презентації книги В’ячеслава Кириленка «Три розмови про Україну».

На початку зустрічі В’ячеслав Кириленко подякував за запрошення до Черкас і можливість поспілкуватися з місцевою молоддю, істориками, культурними діячами.

«Книга «Три розмови про Україну» — це три діалоги з видатними людьми, які своєю працею у різних царинах зробили важливі речі для становлення України. Перша розмова ведеться із Святійшим Патріахом. У ній, окрім релігійних тем, ви також прочитаєте думки церковнослужителя про всіх президентів незалежної України та деяких політичних діячів. Наступний діалог із видатним сучасним письменником Василем Шклярем, автором низки бестселерів, серед яких «Чорний ворон», «Маруся», «Чорне сонце». Третя, заключна розмова — з сучасним журналістом, ведучим Миколою Вереснем. Під час неї він розповідає про три революції українського народу: Революцію на граніті, Помаранчеву революцію та Революцію Гідності», — зазначив автор книги.

Окрім цього, В’ячеслав Кириленко наголосив, що його видання — це книга про майбутнє, бо саме зараз кожна людина вчиться на помилках та проектує спільне майбутнє.

Ректор ЧНУ Олександр Черевко під час виступу відзначив, що «Три розмови про Україну» несуть доступну, а головне правдиву інформацію для українців, торкаються завжди актуальних тем, зокрема, політичних та релігійних:

«Це видання є особливим, оскільки у ньому прослідковано державотворчий процес різних історичних епох. Книга несе доступну, чесну та правдиву інформацію. Пробуджує національно-патріотичний дух, який потрібен українцям щомиті».

Презентація видання викликала жваве обговорення серед присутніх. Свої міркування та запитання озвучили перший проректор Черкаського національного Василь Мойсієнко, професори Володимир Поліщук, Анатолій Чабан та Анатолій Морозов.

Цікавою зустріч була і для студентів-істориків, які відвідали презентацію разом з директором навчально-наукового інституту історії і філософії, доктором історичних наук Наталією Земзюліною.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького