Викладачі ННІ економіки і права долучилися до циклу онлайн-тренінгів із питань удосконалення навчання та викладання у закладах вищої освіти.

Тренінги було започатковано в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького у межах реалізації Програми Британської Ради в Україні «Teaching and Learning Excellence». Спікером тренінгу була докторка педагогічних наук Галина Луценко, яка є однією з учасниць університетської команди Програми.

Одним із напрямів роботи команди Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького є сприяння розвитку цифрової компетентності викладачів різних спеціальностей у частині використання програмних засобів освітнього та організаційного призначення в освітньому процесі, опанування педагогічних технологій із їх застосування в аудиторному, змішаному та дистанційних режимах роботи.

Тренінг було присвячено питанням використання програмних засобів для забезпечення ефективної комунікації між викладачами і студентами та між студентами в умовах змішаного та дистанційного навчання. Онлайн-захід відбувався в інтерактивному форматі, коли всі учасники активно працювали в кімнатах Zoom, долучалися до виконання завдань на онлайн-дошках, відповідали на запитання з використанням сервісів мобільних опитувань тощо. Такий підхід сприяв продуктивному обміну ідеями та пропозиціями щодо використання програмних сервісів з урахуванням специфіки саме економічних та правничих дисциплін.

Галина Луценко, докторка педагогічних наук