Викладачі кафедри журналістики, реклами і PR-технологій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького реалізовуватимуть проект європейської програми Erasmus+ КА2 напрям Capaсity Building in Higher Education «Журналістська освіта задля демократії в Україні». Загалом участь у проекті візьмуть десять закладів вищої освіти з різних областей України. За його результатами учасники мають представити на розгляд Міністерства освіти і науки України Національні рекомендації щодо впровадження оновлених програм у вишах країни. Загальний бюджет проекту склав близько 800 тисяч євро.

До проекту долучаються також фахівці іноземних ЗВО (Великобританія, Польща, Ірландія, Швеція) та професійних організацій (Великобританія, Австрія, Нідерланди, Україна). Так, дослідники з'ясують, як підвищити якість бакалаврських і магістерських програм із журналістики до стандартів ЄС, сприяти працевлаштуванню студентів за фахом, просувати медіаграмотність у суспільстві, а також налагодити міжнародну мобільність. У межах проекту також планується удосконалити оснащення лабораторій факультетів журналістики України — надати сучасне відеообладнання, комп’ютерне устаткування, спецтехніку тощо.

Для покращення журналістської освіти партнери проведуть низку практичних заходів, відвідають профільні університети за кордоном та розкажуть про свій досвід під час лекцій в Україні. Серед запланованих заходів — перегляд і перехресна експертна оцінка освітніх програм на факультетах журналістики в українських вишах, проведення днів відкритих дверей і презентацій оновлених програм, розробка онлайн-курсів із медіаграмотності, їх апробація та запуск в режимі дистанційної освіти тощо.

За інформацією МОН України