Старший викладач кафедри хімії та наноматеріалознавства Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Валентина Литвин відвідала Сполучені Штати Америки у межах програми «Відкритий світ», що фінансується Конгресом США та адмініструється організацією «Американські Ради з міжнародної освіти».

Зі всіх куточків України було відібрано молодих і талановитих лідерів, які прагнуть змінити нашу державу на краще. У межах програми було відвідано Вашингтон, де учасників ознайомили з особливостями роботи системи освіти в США та основами федералізму.

У бібліотеку конгресу США було передано книгу про Черкаський національний університет. Другий етап програми передбачав ознайомлення з американським досвідом у галузі stem-освіти та альтернативного навчання.

У межах реалізації цього етапу учасники проживали в американських родинах в Хатчинсоні (штат Канзас), де протягом тижня відвідали різні навчальні заклади та установи, а саме: Хатчинсон Ком’юніті Коледж (Hutchinson Community College), Академію Кар’єри та Технічної освіти Хатчинсона (Hutchinson Career and Technical Education Academy), Державний університет Вічіти (Wichita State University), Депертаменту Освіти Канзасу, Ендовер іКедемі (Andover eCademy), Хатчинсон STEM Мегнет Скул (Magnet School), Громадську бібліотеку Хатчинсона, музей Космосфери, соляні шахти та інше.

ННІ природничих та аграрних наук