Вихідні у Львові для студентів ННІ фізики математики та комп’ютерно-інформаційних систем стали можливі завдяки профкому Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Туристи ЧНУ за вікенд оглянули місто, відвідали ратушу, італійський дворик (пам'ятник архітектури епохи Відродження), придбали подарунки для друзів та рідних на сувенірному ринку «Вернісаж», побували на території  державного історико-культурного музею-заповідника «Личаківський цвинтар» та багато іншого. Особливо вразила учасників екскурсія до аптеки-музею «Під чорним орлом», найдавнішої місцевої аптеки, яка має безліч експонатів, кімнат, лабораторію, аптечні підвали та ще багато цікавого.

Враження від студента ФМ та КІС Едгара Залойка: «Мене приємно здивувала доброзичливість та простодушність місцевого населення: люди привітні, готові допомогти, навіть, якщо квапляться у своїх справах. Тут легко зануритися в атмосферу націоналізму, що спонукає пишатися тим, що ми — українці. Також вражає неймовірна величність архітектурних споруд, які зображають стилі різних епох та народностей, як відбиток історичних подій».

«Це була не перша моя поїздка у Львів, проте місто продовжує мене вражати, — розповіла студентка ННІ ФМ та КІС Валерія Кичата. – Особливий аромат українського колориту панує повсюди і, витаючи у повітрі, впливає на всіх: і на раптових перехожих, і на приїжджих у справах, і на туристів. Львів – це місто, що надихає, відшукує у глибинах душі щось націоналістичне та дозволяє ідентифікувати в собі справжнього українця. Годі й говорити про велич соборів, що височіють серед будівель міста. Здається, у стінах кожного з них зберігається часточка історії, що нагадує про певний період існування українського народу. Блукаючи брукованими вуличками, відчуваєш п'янкий запах кави, що кличе тебе скуштувати хоч один із її сортів».

Разом зі своїми студентами вперше у Львові побувала викладач Наталія Красношлик. Позитив поїздки вона вбачає в тому, що молодь не лише побачила серце української культури — Львів, а й здружилася. Тепер і пані Наталія як викладач почала краще розуміти своїх студентів, поринула в коло їх інтересів.

Працівниця університету Тетяна Водяник розповіла: «Львів – це місце, куди завжди хочеться повертатися. Відрізняє місто від інших туристичних маршрутів Україною затишність і таємничість.  У його архітектурі поєднано давні традиції з Європейською витонченістю. Позитивних вражень безліч…». Тетяна наполягла на тому, що кожен свідомий Українець обов’язково має відвідати Львів, побачити його красу та поспілкуватися з колоритними українцями — львів’янами.

Голова профспілки Анатолій Стеценко зазначив, що такі поїздки допомагають молоді різносторонньо розвиватися, збагачувати знання про рідну країну, її історію та сьогодення: «Колектив профспілкового комітету університету активно ініціює безліч заходів, які сприяють активному відпочинку як працівників, так і студентів. Ми завжди підтримуємо такі ідеї. Раді, що з кожним роком з’являється все більше охочих долучитися до наших заходів серед студентської молоді». Анатолій Іванович дякує фахівцю профкому Людмилі Ануровій, яка домовився з туристичною фірмою про безпечний та комфортний відпочинок університетської молоді.

Профком Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького