У Черкаському національному університету імені Богдана Хмельницького поновили аудиторне навчання.

Про це йдеться в матеріалі на сайті «Суспільне: Новини».

— Наприкінці 2022 року серед студентів провели опитування: більшість захотіли повернутися за парти. У перший день повноцінної роботи до ЗВО прийшло 70 відсотків студентів, — ректор закладу Олександр Черевко.

Першокурсниця-археологиня Олександра Євтушенко заняття офлайн почала цінувати більше. З радістю прийшла на пари.

— Дистанційка вже набридла, а навчатися саме в такий час, саме очно це взагалі чудо і це класно, що ми можемо бачити один одного. Якщо потрібно, в разі тривоги я та мої одногрупники готові спускатися в укриття та перечекати тривогу, — розповідає студентка.

Перший семестр навчались змішано. Але переваг в очному форматі більше.

— І в форматі онлайн все запам’ятовується, але в аудиторії із викладачем набагато краще, — сказав студент Владлен Павлов.

За словами речниці закладу Сніжани Лисенко, такий формат роботи студенти обрали шляхом голосування. У корпусі облаштували укриття на пів тисячі осіб.

— В укритті є генератор для того, щоб, за потреби, увімкнути електрику. Усе поділено на зони й можна розмістити різні інститути... Якщо це не лабораторне заняття, студенти і викладачі, які спустилися в укриття після сигналу тривоги, продовжують пару. Все необхідне для цього є: дошки, стільці, столи, — пояснила Сніжана Лисенко.

70% студентів вийшли на навчання в університет. Однак освітній заклад готовий прийняти всіх.

— В університеті навчається 6 300 студентів, 402 студенти знаходяться за кордоном є заочна форма навчання й індивідуальні графіки... Коли ми говоримо про якість освіти про здатність наших студентів, особливо випускників та першокурсників, комунікувати, реагувати на всі виклики часу, бути сучасними, не відставати від будь-якого розвитку, то ми вирішили перейти на очну форму навчання, питання безпеки у нас відпрацьоване і є на це дозволи військової адміністрації, — розповів ректор університету Олександр Черевко.

Пропонуємо переглянути відеосюжет: 

 

Джерело: «Суспільне: Новини»