Завтра у вишах України завершується прийом оригіналів документів від тих, хто рекомендований до зарахування на навчання за кошти державного бюджету.

У ці дні в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького людно. Аби подати документи для вступу, приїжджають вступники з усієї області та з-за її меж. Юлія Шевченко – з Новомиргорода, що на Кіровоградщині. Вступила на «Початкову освіту», навчатиметься на бюджеті. Її тьотя Лариса Миколаївна каже, що дівчина пройшла за першим пріоритетом. І хоч мала досить високі біли ЗНО, все одно стрибала від щастя.

Університет кіровоградцям сподобався, та й відгуки про нього були гарні, зізнається Лариса Миколаївна. Саме це вплинуло на їхній вибір майбутнього закладу вищої освіти.

Артур Мироненко, який обрав спеціальність «практична психологія», продовжує сімейну традицію. Його мама теж психолог. Тож хлопець вже має чітке бачення свого майбутнього. Каже, що заяви подав і на інші спеціальності, але саме в ЧНУ.

Вступниця Ірина Соломко каже:

— Вступаю до ЧНУ, бо це найпрестижніший у Черкасах виш. Була тут на екскурсіях, тепер вступила на спеціальність «Право».

Анастасія Кейт із Чигирина подає документи на спеціальність «Середня освіта (історія)». І хоча отримала бюджетне місце на іншу спеціальність, та разом із батьками зробила вибір на користь того, що більше до душі.

Юлія Новохатько з Черкас навчатиметься за спеціальністю «Біологія».

— Ходила сюди на підготовчі курси, тому добре знаю і викладачів, і інститут, де буду вчитися, — каже вступниця. — Коли зателефонували, що вступила на бюджет, стрибала від щастя!

На факультеті обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем — теж поповнення. Іван Джеріхов із Черкас вступив на бюджет. Каже, що попри високий (196) конкурсний бал обрав ЧНУ і таки не помилився — отримав бюджетне місце. Своїм вибором задоволений, чув про університет багато гарних відгуків. Солідарна з ним і його однокласниця Аліна Сухіна. Тепер вони навчатимуться разом.

А от Валерія Козюра трохи хвилюється. Вона вступила до навчально-наукового інституту іноземних мов і подаючи документи, думає про те, як адаптується до студентського життя.

Як зазначив голова приймальної комісії ЧНУ, ректор Олександр Черевко, Черкаський національний університет – 38 в Україні за заявами абітурієнтів.

— Сподіваюся всіх побачити серед наших студентів. Приходьте! Ми дамо вам якісну освіту і перспективу!

Нагадаємо, завтра о 18:00 завершується прийом оригіналів документів для вступників до бакалаврату на базі ПЗСО, рекомендованих на навчання за держзамовленням. 1 серпня до університету будуть зараховані ті з них, хто виконав вимоги для зарахування (подав оригінали документів до ЗВО).

Оригінали документів від тих вступників, які навчатимуться за кошти фізичних, юридичних осіб, прийматимуть до 18:00 5 серпня. 6 серпня відбудеться зарахування вступників на контрактну форму навчання.

Оперативну інформацію чи консультацію з будь-яких питань вступники та їхні батьки можуть отримати за телефонами 067-830-96-12, 063-803-29-71, 0472-50-25-27 або на сайті університету.

  

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького