Жіноча волейбольна команда Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького успішно стартувала в XVIII літній Універсіаді України з волейболу, яка 4 травня розпочалася у місті Черкаси.

У зональних змаганнях беруть участь також команди Сумського державного університету та Національного університету фізичного виховання і спорту України міста Києва. Ігри проходять з 4 по 6 травня у спортивному комплексі «Сокіл» на Центральному стадіоні.

Очільниця Черкаського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти та науки України Антоніна Саприкіна розповіла:

— Нам доручили провести зональні змагання з волейболу. Команди, що займуть 1 та 2 місця будуть брати участь у фінальних іграх. У нашої команди є шанс потрапити туди і представляти університет та Черкаси на всеукраїнському рівні. Літня універсіада 2023 стане 31-ми за ліком всесвітніми мультиспортивними іграми серед студентів, які з 28 липня по 8 серпня прийматиме Китай.

Підтримував волейбольну команду Черкаського національного під час дебютного матчу у зональних змаганнях і перший проректор Василь Мойсієнко.

Перший день Універсіади відкрила гра команд «Дніпро-ЧНУ» та «СУМДУ». Жіноча збірна ЧНУ розпочала перший сет дуже жваво та відразу взяла ситуацію під свій контроль. Вони без проблем перемогли із рахунком 25:12. Другий сет розпочали сумчанки. Вони стрімко почали набирати бали в надії відігратись та зрівняти спільний рахунок. «Дніпро-ЧНУ» не дали їм сильно збільшити відрив та переломили хід. У другому таймі знову перемога збірної ЧНУ із рахунком 25:14. Якщо «СУМДУ» хочуть перемогти в цій грі, то їм обов’язково треба було показати характер та здобути перемогу в третьому сеті. Він розпочався більш-менш рівно. Обидві команди показували чудову гру, але дівчата з ЧНУ виявились сильнішими. 25:13 на користь черкащанок. У підсумку жіноча збірна «Дніпро-ЧНУ» перемагає «СУМДУ» із загальним рахунком 3:0.

— Наші дівчата молодці. Вони гарно виконали завдання по подачах, а також добре відігралися на сітці. Команда із Сум молода та гарна, але їм треба ще працювати. Думаю, в грі з Києвом вони покажуть себе краще, — поділилася головна тренерка МСК «Дніпро» Вікторія Дідкова.

Наступна гра збірної ЧНУ відбудеться 6 травня проти команди НУФВСУ.

Автор: Денис Непогодьєв, студент 1-Ж курсу ННІ УФСК
Фото: Анна Харченко