Викладачі кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького під керівництвом завідувача кафедри кандидата технічних наук, доцента Віталія Дідука започаткували Youtube-канал з відеоуроками з робототехніки.

Вже понад місяць загарбники руйнують наше мирне життя і багато сімей змушені покидати свої домівки. Не всі ще мають повноцінну змогу повернутися до навчання в школах та університетах. Разом з тим, практично всі втратили можливість додатково навчатися на цікавих спеціалізованих курсах. Кожен з нас, не покладаючи рук, допомагає нашій країні боронити нашу свободу. Проте,команда кафедри впевнена, що освіту не можна поставити на паузу, адже це гальмуватиме наший розвиток і подальший можливий  вклад в розквіт України. Саме тому було започатковано Youtube-канал Robotics4School, на якому представлені відеоуроки з робототехніки для школярів та всіх охочих познайомитися з цією спеціальністю. Для навчання достатньо мати комп’ютер чи планшет, підключений до мережі Інтернет. Структурований матеріал та послідовне викладання дозволять всім охочим без проблем освоїти сучасні підходи до програмування мікропроцесорної техніки та розробки власних роботів чи інших автоматизованих систем. Матеріал постійно оновлюється і з часом набуде достатніх обсягів.

Віримо у швидку перемогу і повернення до звичного ритму життя. Поки що, найбільший вклад, який можуть зробити школярі в нашу спільну перемогу – продовжувати наполегливо навчатися. Цитуючи слова Френка П’юселика – одного з розробників нейролінгвістичного програмування: «Освіта – ключ до свободи», ми ще раз підкреслюємо, що лише розвинений інтелект та вміння думати є один з ключових факторів, які роблять нас сильнішими за нашого ворога.

 

Кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій