Доцент кафедри економіки та міжнародних економічних відносин Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Тарас Ромащенко став ключовим гостем Міждисциплінарного науково-дослідного семінару «Міграція, внутрішні переміщення та мобільність в Україні: вплив російського вторгнення».

Захід у форматі вебінару організувала кафедра Міграції та глобалізації Дунайського університету Кремса (Австрія).

Війна, якою б несправедливою і кровопролитною не була, не привід опускати руки. Навпаки, кожен із нас на своєму робочому місці, військовий в окопі на фронті чи викладач в аудиторії в тилу, повинен наближати таку омріяну для всіх перемогу! Кожен своїми засобами впливу…

У випадку з науковцями Черкаського національного у пригоді стають слова правди, які в ці трагічні й водночас доленосні для нашої держави дні гучно лунають далеко за її межами.

— Під час онлайн-зустрічі з європейськими колегами представив власну презентацію в межах означеної тематики, — розповів Тарас Ромащенко. — Серед іншого моя доповідь зосередилась на загальній кількості вимушених мігрантів з України та чисельності внутрішньопереселених осіб з початку війни; країнах-реципієнтах українських біженців; регіонах, що приймають переселенців всередині країни; основних шляхах виїзду за кордон; легальних статусах, що їх можуть отримати українці при перетині кордону сьогодні; депортації українців з тимчасово окупованих територій на територію країни-окупанта; міграційних перспективах за участю українців.

Ґрунтовна доповідь доцента Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького виклала жваву дискусію по її завершенню. На усі питання присутніх науковець ННІ економіки й права дав вичерпні відповіді, а також закликав продовжувати підтримувати Україну в її національно-визвольній боротьбі проти російсьих загарбників. До речі, учасниками заходу стали понад півсотні колег з австрійських, німецьких та інших європейських й північноамериканських закладів вищої освіти.

Кафедра економіки та міжнародних економічних відносин