Змагання «Меморіал Героя Радянського Союзу, професора О. В. Тканка», присвячені 78-й річниці визволення Черкас від нацистських окупантів, проходять у легкоатлетичному манежі м. Черкаси. 

Це щорічні змагання, які проводяться серед легкоатлетів за ініціативи ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького та за участю провідних легкоатлетів України. 

У змаганнях беруть участь команди ЧНУ ім. Б. Хмельницького; Черкаського політехнічного технікуму; Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля; Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т. Шевченка; Центральноукраїнського національного технічного університету; Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка. Перемогу виборюють спортсмени з Києва, Вінниці, Кременчука, Корсунь-Шевченківського та Сміли.

Відкрили турнір почесні гості: проректор ЧНУ Василь Мойсієнко, начальник Черкаського обласного відділення Комітету фізичного виховання та спорту МОН України Антоніна Саприкіна, президент федерації легкої атлетики в Черкаській області, заслужений працівник фізичної культури і спорту Леонід Сіренко, заступник голови відділення Національного олімпійського комітету України у Черкаській області, дворазовий чемпіон Паралімпійських ігор Антон Скачков, голова Черкаського обкому Профспілки працівників освіти і науки, заслужений тренер України Анатолій Стеценко, голова профкому ЧНУ Ігор Погрібний, керівник змагань, директор інституту фізичної культури, спорту і здоров’я Леонід Нечипоренко, голова спортивного клубу ЧНУ «Богдан» Володимир Хіміч.

Зі вступним словом виступив перший проректор Василь Мойсієнко:

— Дякую всім за те, що разом ми продовжуємо традицію, започатковану нашим ексректором. 32-ий турнір все ж таки відбувся, не зважаючи на ситуацію у країні. Спортсмени готові позмагатися на досить високому рівні. Сподіваюся, що тут ми встановимо нові рекорди України, як зазвичай. Бажаю учасникам успіхів, нових досягнень і перемог. Нехай держава спонукає вас до розвитку, адже наші спортсмени славлять Україну на міжнародній арені!

Леонід Анатолійович окреслив правила змагань та побажав учасникам удалих стартів. Він відзначив також тих, хто підтримує інститут і допоміг організувати «Меморіал Тканка»: профком ЧНУ, відділення НОК України в Черкаській області, «Автоград 2007», «Спорт-девайс»; Юрія Потужного, Артема Довбика, Олександра Зозулю, Миколу Хліманка, Олексія Ломако, Анатолія Кудія.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького