Великодні подарунки передав ректорат Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького для жителів Авдіївки та українських воїнів, які захищають нашу країну на цьому напрямку.

Координували збір гуманітарної допомоги проректорка з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галина Гаврилюк та начальниця відділу виховної роботи Ірина Луценко.

Коробки з м’ясними та рибними консервами, питною водою, кавою, чаєм, печивом та солодощами, одноразовим посудом, ліками, вологими серветками та рукавичками, а також паливними брикетами і кормом для тварин завантажили в автомобіль волонтеру, другокурснику ННІ економіки і права Руслану Матвєєву. Він доставить гуманітарний вантаж у пункт незламності Авдіївки. Руслан від перших днів повномасштабного вторгнення доставляє гуманітарні вантажі в «гарячі точки» та в деокуповані населені пункти України.

Він також везе на Схід частинку домашнього тепла — великодні пасочки, випечені з любов’ю  працівниками комплексу громадського харчування університету. Напередодні їх освятив настоятель храму Святих Рівноапостольних Кирила і Мефодія отець Ігор Шемяков. Під час освячення помолилися за здоров’я бійців та щасливе їхнє повернення і перемогу.

— Продовжуючи традицію, розпочату в 2016 році, ми передаємо на схід України великодні гостинці. Ректорат Черкаського національного зібрав кошти, комплекс громаського харчування ЧНУ випік паски, а наш студент Руслан Матвєєв їх доставить. Разом із пасками ми відправляємо необхідні речі. Ініціативу ректорату підхопила й студрада.

Дякую всім, хто долучився, хто сповідує наш принцип «навчаємося, щоб захищати». Для нас це не просто гасло кафедри військової підготовки, це традиція всієї університетської спільноти, яка підтримує Збройні Сили України. Ми збираємо кошти, проводимо благодійні заходи, допомагаємо нашим воїнам.

Тож вітаю всіх із Великоднем. У цей день світло перемагає темряву, добро отримує перемогу над злом. І це додає віри, що наш ворог буде подоланий, а перемога буде за нами! — сказав ректор ЧНУ Олександр Черевко.

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького