Низку важливих питань було розглянуто на черговому засіданні вченої ради. Роботу розпочали з приємної місії.

Ректор Олександр Черевко вручив Анатолію Морозову, завідувачу, професору кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки, Почесну грамоту Черкаської обласної державної адміністрації та Черкаської обласної ради та нагрудний знак «За особливі заслуги перед Черкащиною» — за вагомий особистий внесок у розвиток історичної науки, активну громадянську позицію та з нагоди 75-річного ювілею.

Почесною грамотою Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького за багаторічну сумлінну працю, плідну науково-педагогічну роботу, високу професійну майстерність та з нагоди ювілею була нагороджена Оксана Супруненко, завідувач, доцент кафедри програмного забезпечення автоматизованих систем.

Вчена рада привітала колег-науковців із присвоєнням вчених звань. Атестат професора отримав Владислав Боєчко (ННІ міжнародних відносин, історії та філософії). Атестати доцентів отримали Віталій Дідук (ННІ ІНФОТЕХ), Ірина Кирилюк, Тетяна Коваль, Ольга Парамонова (ННІ економіки і права), Валентина Мовчан, Катерина Ткаченко (ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва), Наталія Сливка (ННІ іноземних мов), Валерія Мотуз (ННІ міжнародних відносин, історії та філософії).

Робоча частина засідання розпочалася з прийняття рішення створити Звенигородський освітній центр ЧНУ ім. Б. Хмельницького.

З цього питання поінформував учасників засідання ректор Олександр Черевко. Він пояснив, чому виникла необхідність створити такий центр. Ректор зазначив, що університет має йти в ногу з часом, успішно конкурувати на ринку освітніх послуг. Ще однією причиною для створення освітнього центру є матеріальний стан наших громадян.

— Ми аналізуємо ситуацію і бачимо, що в багатьох наших студентів нині виникають проблеми з оплатою, оскільки фінансовий стан у родин складний. Ми ж прагнемо до того, щоб якісна освіта була максимально доступною. Тому звернулися до Звенигородської районної ради і райдержадміністрації, до Звенигородської ОТГ, які підтримали нашу ініціативу. Нам виділили приміщення, там проводяться ремонтні роботи. Готуємося приймати студентів та надавати різноманітні освітні послуги безпосередньо в районному центрі.

Про присвоєння вчених звань доповів проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Сергій Корновенко.

Перший проректор Василь Мойсієнко спільно з директором ННЦ цифрового розвитку та якості освіти Валерієм Гриценком розповіли про принципи формування штату та навчального навантаження науково-педагогічних працівників університету у 2021/2022 навчальному році.

Василь Миколайович презентував також план розвитку кадрового потенціалу університету. З цього питання доповів і начальник відділу кадрів Богдан Гук.

З особливостями вступної кампанії 2021 року ознайомив учену раду відповідальний секретар приймальної комісії Олександр Сокуренко.

Члени вченої ради затвердили низку положень; теми дисертаційних праць; результати стажування науково-педагогічних працівників університету; освітньо-професійні та авторські освітні програми. Рекомендували до друку наукові та навчально-методичні праці, внесли зміни до Правил прийому у 2021 році та вирішили інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького