Випускник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Вадим Мазніченко увійшов до складу збірної, яка представлятиме Україну на міжнародних змаганнях Invictus Games Düsseldorf 2023.

Про це повідомляють на офіційному сайті Черкаської міської ради.

Він разом з іншим черкасцем Максимом Дмитрашем успішно пройшов відбірковий Національний етап «Ігор Нескорених» серед 232 військових та ветеранів з різних регіонів України.

Ветеран Збройних Сил України Вадим Мазніченко під час участі в АТО втратив руку і ногу. Тепер спорт для нього і захоплення, і необхідність. Під час Національного відбору посів III місце в категорії IR3 у веслуванні на тренажерах.

Як зазначили організатори змагань, відбір проходив згідно з критеріями, переданими Україні міжнародною Фундацією The Invictus Games Foundation, за підсумками національного відбору, анкетування, розгляду поданих учасником документів, а також особистих інтерв’ю з психологом. Рішення про кожного учасника збірної України приймалося винятково за умови одностайного рішення всіх членів відбіркової комісії. При оцінюванні використовувалися такі критерії: ефективність спортивної реабілітації – 40%, рівень вмотивованості бійця брати участь у проєкті та спортивна етика —  по 25%, спортивний результат — 10%.

Міжнародний етап змагань Invictus Games Düsseldorf 2023 мають відбутися з 9 по 16 вересня у Німеччині, де візьме участь 21 країна світу.

Детальніше читайте на офіційному сайті Черкаської міської ради