bgb
 
 
 
 
 

Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького активно працює у сфері плекання ментального здоров’я учасників освітнього процесу.

27 серпня 2024 року в Навчально-науковому центрі ментального здоров‘я ЧНУ відбулась лекція-практикум «Про стресостійкість та пошукову поведінку». 

Учасники заходу дізнавалися про концепцію пошукової активності, розглянули дослідження щодо умов формування вивченої безпорадності та яким чином імунізувати себе від цього. У практичній частині слухачі ознайомилися з техніками якоріння та розчеплення, що є важливим у періоди турбулентностей та невизначеності.

На захід завітала регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Вікторія Шепіль. Пані Вікторія розповіла про систему послуг та сервісів у межах Всеукраїнської програми ментального здоров‘я «Ти як?».

— Головна мета діяльності Навчально-наукового центру ментального здоров‘я полягає у популяризації достовірної інформації, що стосується плекання стресостійкості. Простота, доступність та відкритість — основні принципи роботи Центру. Лекція готувалася у контексті ідеї розробити цікаве і корисне для людей. Допомогти слухачеві поступово, але методично формувати власну швидку психологічну аптечку, аби у період невизначеності вирватися із полону гнітючих думок, напруги чи апатії та перевести свою увагу на проактивну поведінку, — зазначила директорка Навчально-наукового центру ментального здоров‘я Юлія Сіденко.

У планах Центру продовжувати подібні заходи. Слідкуйте за новинами!

Навчально-науковий центр ментального здоров‘я