Народний самодіяльний ансамбль танцю "Черкащанка" Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького став учасником фестивалю у Польщі. VIII Міжнародний фестиваль музики, мистецтва і фольклору "Подляска Октава Культур" проходить у Білостоці.

– Це престижний фестиваль, його учасники – високопрофесійні колективи. Ми серйозно до нього готувалися, щоб не осоромити Україну і рідну Черкащину, – розповів перед поїздкою керівник "Черкащанки", заслужений працівник

культури України Валентин Луценко. Валентин Михайлович висловив удячність університету та обкому Профспілки працівників освіти і науки за те, що поїздка відбулася.

На фестиваль "Черкащанка" підготувала декілька номерів, серед них – візитівки колективу: "Гопак", "На схилах Дніпра", "Козачок", "Ми діти твої, Україно!" та інші. Крім того, у репертуар включена й нова постановка – "Молитва за Україну".

Натепер інтенсивна підготовка – позаду, колектив прибув у Білосток і встиг передати творче вітання від Черкащини гостям свята. Рідний університет бажає успіху своїм артистам, з нетерпінням чекає їх повернення з нагородами та новими враженнями і принагідно вітає з Днем народження художнього керівника колективу Валентина Луценка.

 

 

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького