Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького долучився до реалізації міжнародних проектів «Зелений пакет — Україна» та «Місцеві ініціативи для Сталої України».

Їх координаторами в Україні є Організація з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) і Регіональний Екологічний Центр для Центральної та Східної Європи (РЕЦ) за фінансової підтримки Міністерства Клімату та Екології Норвегії.

15 лютого у конференц-залі університету відбувся тренінг-семінар на тему: «Використання сучасних освітніх мультимедійних продуктів "Зелений пакет" та "Крок за кроком" у контексті реалізації ідей сталого розвитку на Черкащині». Його провів науковий експерт із питань функціонування природно-заповідних територій країн Центральної та Східної Європи, кандидат біологічних наук Микола Чорний. 

У першій частині семінару Микола Чорний презентував оновлену та адаптовану українськими фахівцями версію «Зеленого пакету» — мультимедійного навчального комплексу з охорони довкілля та сталого розвитку. «Зелений пакет» містить декілька навчальних компонентів, у тому числі — посібник для вчителя з планами уроків для вчителів та завданнями для учнів, підбірку екологічних відеокліпів та навчальних фільмів, а також картки з завданнями. «Зелений пакет» призначений для використання в загальноосвітніх навчальних закладах.

Друга частина тренінгу була присвячена мультимедійному посібнику «Крок за кроком». Його розроблено задля підвищення громадської обізнаності зі сталим способом життя, екологічними правами громадян. Посібник також містить поради, що можна змінити в своєму повсякденному житті, щоб сприяти сталому розвитку українського суспільства. Його основними цільовими групами є члени громадських організацій, хоча в ньому також подається цінна інформація для освітян, студентів та сімей.

  Учасниками тренінгу-семінару стали студенти та викладачі університету, представники громадських організацій екологічного та природоохоронного спрямування, засобів масової інформації.

 Після закінчення всі учасники семінару отримали компакт-диски та флешки із презентованими матеріалами, а також відповідний сертифікат.

 

ННІ природничих наук