Тренінг-бесіду зі спеціалістами в сфері психотерапії та корекції залежних станів на тему: «Психоактивні речовини і наслідки їх вживання» організували дирекція та студентська рада Студентського містечка Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького для мешканців гуртожитків.

Спікерки Марія Ушкова, лікар-психотерапевт, психіатр-нарколог, медичний психолог та спеціаліст з відновної медицини, Людмила Гаврилюк, нарколог-психотерапевт та психолог Володимир Мамалига розповіли про вживання психоактивних речовин та як виникає формування фізичної або психічної залежності від них. При фізичній залежності запаси нейромедіаторів, що вичерпалися, поповнюються шляхом вживання наркотиків, алкоголю, тютюнопаління. Внутрішніми процесами починають керувати речовини, що надходять ззовні, і обійтись без них організм вже не може. У результаті виникає абстинентний синдром: людина, яка припинила вживання психоактивної речовини, відчуває комплекс неприємних, а іноді й болісних відчуттів, що з часом спричиняють смерть.

— Ми молоде покоління, яке має бути обізнаним та яке має не піддаватися не потрібним спокусам, що руйнують життя. Фахівці досить змістовно та просто розповіли про шкоду різних психоактивних речовин. Кожен із присутніх зумів винести для себе необхідну інформацію та зробити власні висновки з приводу цього, — прокоментувала голова студентської ради студентського містечка Софія Соловей.

Директорка Студентського містечка Тетяна Кожемяко наголосила, що  психоактивні речовини чинять величезну шкоду для людського організму.

— Зустріч допомогла зрозуміти й розібратися у власних емоціях та думках, а також відкрила нові підходи та перспективи щодо проблем залежності. Спеціалісти виявилися доброзичливими та відкритими до спілкування — прокоментувала студентка ННІ міжнародних відносин, історії та філософії Вікторія Олефір.