8 червня відбулася онлайн-зустріч учасників проєкту «Розвиток потенціалу підготовки учителів іноземної мови на шляху України до впровадження багатомовної освіти та європейської інтеграції» Еразмус+ KA2 MultiEd, який реалізують науковці ННІ іноземних мов ЧНУ ім. Б. Хмельницького. 

Вони разом із українськими та зарубіжними партнерами обговорили проміжні результати роботи та визначили завдання на найближче майбутнє.

У зустрічі, модерованій менеджером проєкту Олександрою Головко, взяли участь представники європейських університетів-партнерів Сьюзан Гартон та Елізабет Віландер (Астонський університет, Великобританія), Крістіан Клаукс (Університет Тарту, Естонія), Ганс Вернер-Гунеке (Гейдельберзький університет, Німеччина). Від Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького у зустрічі брали участь Юлія Шуба, Світлана Жаботинська, Вікторія Токарчук, Світлана Лєвочкіна, Віталіна Білецька.

Учасники, відповідальні за певні напрями роботи в межах проєкту, доповіли про виконану роботу. Обговорення відбувалося як у загальній групі, так і у мікрогрупах, де учасники мали можливість детально ознайомитись із доповідями керівників різних напрямів. ЧНУ імені Б. Хмельницького є одним із трьох університетів України, який із наступного навчального року здійснюватиме пілотування нових навчальних курсів, розроблених у рамках проєкту, за новими навчальними планами та оновленими освітньо-професійними програмами.

Наприкінці зустрічі обговорювали плани на найближчу осінь, зокрема, можливість проведення загальної конференції для всіх учасників восени в Університеті Тарту (Естонія), організацію контролю якості навчання за нововведеними курсами.

Попри пандемію та необхідність підлаштовуватися до нових умов роботи, на шляху до впровадження міжнародного проєкту вдалося досягти чимало позитивних результатів.

 

ННІ іноземних мов