22 січня професори Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Віталій Масненко, Юрій Присяжнюк та старший лаборант кафедри історії України ЧНУ Денис Хоменко долучилися до відкритої тематичної зустрічі «День Соборності — на шляху до національної єдності», яка проводилася для одинадцятикласників Городищенського економічного ліцею.

Запросила науковців взяти участь у заході заслужена вчителька України Олена Бурлака, яка є випускницею ЧНУ ім. Б. Хмельницького. Водночас аспірат ЧНУ Денис Хоменко закінчив Городищенський економічний ліцей.

Віталій Масненко у своєму виступі, наголосив на історичних витоках святкування Дня соборності України та його актуальності сьогодні. Олена Бурлака розповіла про участь ліцеїстів та вчителів у онлайн-ланцюгу соборності Київ-Сімферополь та познайомила гостей з творчим проєктом «Віртуальна галерея "На шляху до омріяної свободи" (колекція тематичних інфографік)». Юрій Присяжнюк закцентував увагу на специфіці навчання в університеті, зокрема в навчально-науковому інституті міжнародних відносин, історії та філософії ЧНУ, а також представив спеціальності, які можна опанувати в інституті. На запитання учнів про необхідні сертифікати ЗНО, мінімальні бали та гуртожитки відповів Денис Хоменко. На завершення зустрічі учасники обговорили можливості подальшої співпраці з ліцеєм.

Такі зустрічі, незважаючи на карантин та дистанційну освіту, співробітники кафедри історії України проводять зі старшокласниками шкіл області постійно.

19 січня професорка Лариса Синявська, доцентка Оксана Мазур та старший лаборант Денис Хоменко завітали на онлайн-урок до одинадцятикласників Опорного навчального закладу -Городищенська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3. Співробітники кафедри розповіли старшокласникам про умови навчання в ЧНУ та спеціальності які пропонує ННІ міжнародних відносин, історії та філософії. Зокрема, Лариса Синявська звернула увагу на особливості навчального процесу та перспективи, які відкриваються перед випускниками ННІ МВІФ.

Оксана Мазур розповіла про організацію навчальних практик, а також запросила учнів на курси підготовки до ЗНО, що діють при університеті. Денис Хоменко зосередив увагу на етапах вступної кампанії, особливостях вступу у 2021 році. Після завершення виступів учні охоче ставили питання доповідачам, а вчителька історії Вікторія Мамай наголосила на важливості гуманітарної освіти у ХХІ столітті та подякувала за цікаву зустріч.

Кафедра історії України