Кафедра іноземних мов Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького провела 8 травня круглий стіл «Європейські студії: система освіти Європи різних рівнів (на прикладі особливостей освітньої системи Франції та Норвегії)».

Захід організовано до Дня Європи та в межах тижня науки. Метою заходу було ознайомлення з системою освіти країн Європи різних рівнів.

Учасники круглого столу (а саме, викладачі кафедри іноземних мов, а також Віталіна Гур’єва, викладачка кафедри, яка проходить стажування у Норвегії, муніципалітет Етне, школа Enge skole, та запрошений гість Тетяна Шелег, викладачка Версальського університету Université Versailles Saint-Quentin-en-Yvelines, референт-англофон двомовної школи Монтессорі, м. Вансен) обговорили особливості середньої освіти Норвегії (навчальні плани та програми, інклюзивну освіту, особливості оцінювання, індивідуальний підхід, роботу з батьками тощо) та роль вчителя у дошкільній освіті на прикладі двомовної школи Монтессорі у Франції, формування автономності в системі середньої освіти Франції та особливості вищої освіти, оцінювання знань студентів у французьких університетах.

Обговорення пройшло у конструктивній та дружній атмосфері.

Кафедра іноземних мов