У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького пройшла першість з волейболу серед студентських команд інститутів та факультетів.

Змагання ініціювала студентська рада ЧНУ за підтримки ректорату, Спортивного клубу «Богдан» та первинної організації профспілки університету. Захід присвятили Дню Гідності та Свободи.

Емоції та драйв панували на волейбольному полі у третьому корпусі Черкаського національного університету протягом усіх турнірних днів.

За свої команди вболівали, студенти, викладачі, представники дирекції та деканатів. Також серед активних вболівальників був перший проректор Василь Мойсієнко.

Всього відбулося три етапи турніру. А 8 грудня під час фінальних ігор було найгарячіше.

За підсумками змагань переможцями серед чоловіків стали:

1 місце — ННІ фізичної культури, спорту і здоровʼя — команда «Енергоблок»;

2 місце — ННІ інформаційних та освітніх технологій — команда «Збірна Дідука»;

3 місце — збірна команда факультету обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем.

Серед жінок:

1 місце — ННІ фізичної культури, спорту і здоровʼя — команда «Форевер»;

2 місце — ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва;

3 місце — ННІ економіки і права — команда «Black Flame».

— Змагання провели з метою подальшого розвитку і популяризації волейболу в ЧНУ, залучення молоді до систематичних занять не тільки волейболом, а загалом фізичною культурою, проведення оздоровчої діяльності та визначення найсильніших команд в університеті, — підсумувала Каріна Вовченко, виборний представник ННІ фізичної культури, спорту та здоров'я.

Напруженою і цікавою була гра команди переможців «Енергоблок» з командою викладачів. Але перемогла дружба, команди зіграли з рахунком 1:1.

За результатами турніру визначили кращих волейболістів. Це Ілля Зима (ФОТІУС), Дмитро Гречаний (ННІ інформаційних та освітніх технологій) та Аліна Маричева (ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я). Найсильнішим гравцям голова Спортивного клубу «Богдан» Володимир Химич вручив футболки.

— Турнір пройшов чудово. Дякую суддям, які судили чесно. Хотілося б частіше брати участь у таких заходах, — поділилася враженнями Вероніка Закрасняна, капітан команди «Дикі котики».

 

Аріана Грищенко, студентка 2-Ж курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій

Фото: Вікторія Бондаренко, Аріана Грищенко, Родіон Прохоров, студенти 2-Ж курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій