Загальнообласний легкоатлетичний пробіг, майстер-класи, змагання та показові виступи — так пройшов у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького Міжнародний день студентського спорту.

Україна та світ відзначає його 20 вересня.  Цьогоріч він відбувся у форматі всеукраїнського фізкультурно-оздоровчого заходу.

Олександр Черевко, ректор університету, голова відокремленого підрозділу «Спортивної студентської спілки України» в Черкаській області, та Антоніна Саприкіна, очільниця Черкаського обласного відділення  Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, взяли участь в урочистій церемонії відкриття заходу в Олімпійському фаховому коледжі імені Івана Піддубного у Києві.

Пліч-о-пліч зі студентською та учнівською молоддю там були міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, голова комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Вадим Стеценко, президент Спортивної студентської спілки України Євгеній Імас, голова Спілки ректорів України Петро Куліков, президент Української федерації учнівського спорту Роман Греба, народні депутати України, ректори та директори закладів вищої освіти. Взяли участь у забігу, нагородили переможців Універсіади 2022/23 та дали символічний старт Універсіаді наступного сезону.

Водночас у Черкасах 7 закладів освіти, серед яких — і студенти ЧНУ — присвятили цьому дню легкоатлетичний пробіг на Центральному стадіоні міста. Організатори заходу — обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, ЧНУ ім. Б. Хмельницького, зокрема, спортивний клуб «Богдан».

Крім того, викладачі ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я і студенти ЧНУ організували в цей день показові виступи з футболу (тренер Роман Халявко), волейболу (тренер Віталій Пустовалов), майстер-класи з гімнастики (тренер В’ячеслав Гаценко), тхеквондо (Іван Осіян), гирьового спорту (Юрій Петренко).

До заходів долучилися перший проректор університету Василь Мойсієнко, директор ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я Леонід Нечипоренко і викладачі інституту, голова спортивного клубу «Богдан» Володимир Хіміч.  

— Це своєрідний старт акції «Пліч-о-пліч», ініційованої Міністерством освіти і науки України за підтримки Президента України. У межах ініціативи плануємо у 2023-2024 навчальному році проводити фізкультурно-оздоровчі та спортивні заходи серед студентської молоді.

Спорт і фізична культура – це засіб формування здорової нації, а значить –   основа нашої внутрішньої безпеки

Тож вітаю всіх із Днем студентського спорту! — наголосив Олександр Володимирович.

Про це також — у відео:

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького