Перший концерт в межах творчого проєкту «Суботні мистецькі вечори «Student’s art autumn» від «Фабрики музичного мистецтва «Voices»» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького пролунав цієї суботи на Університетській площі.

Мета проєкту — об’єднання талановитої молоді закладів освіти задля популяризації національно-патріотичної ідеї, можливість прояву емоцій і переживань в часи війни через багатогранні напрямки мистецтва та підтримка української армії.

Під час творчого вечора під назвою «Голос життя» присутні не тільки насолоджувалися музичними хітами у виконанні «Voices» та запрошених музичних гуртів, а й робили донати для ЗСУ.

— Ми організували концерт, щоб показати, що молодь Черкас активна. Ми готові творити і нам є про що сказати. І, звичайно, це допомога Збройним силам України. Своєю творчістю ми не лише підіймаємо бойовий дух, а й допомагаємо нашим воїнам донатами, – зазначила керівник «Фабрики музичного мистецтва "Voices"» Яна Боровик.

Мистецький проєкт підтримали й інші талановиті колективи міста. Це Народний художній колектив України, вокальна студія «Карамель» Черкаської гімназії № 31. Юні виконавці змогли зачепити найтонші струни душі глядачів, тому у відповідь звучали гучні оплески.

— Наша студія дружить із університетом уже багато років і ми любимо колектив «Voices». Завжди беремо участь у доброчинних заходах, адже це прекрасно. Я вважаю, що цей концерт чудова ідея в нинішні напружені часи, — поділилася художній керівник колективу вокальної студії «Карамель» Світлана Сємілєткіна.

Ще один гурт, який взяв участь у доброчинному концерті – це вокальний колектив «Lucky Girls Band». Молоді та енергійні дівчатка, які підкорюють серця слухачів не лише в Україні, але й за кордоном, запалили публіку веселими піснями, а більш сумними навпаки змусили замислитися. Слухачі були вкрай задоволені.

— Маємо досвід проведення творчих вечорів, тому з радістю прийняли запрошення долучитися до цієї гарної ініціативи, — зазначила керівник вокального гурту «Lucky Girls Band» Марина Хомік. — Це дуже класно, що з’явився ще один такий формат, де можуть виступити молоді талановиті виконавці. Круто, що місто може їх побачити і почути».

Проректорка з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галина Гаврилюк вручила колективам подяки, в оформленні яких були використані гільзи. Їх передали бійці, яким неодноразово допомагав університет.
У фіналі концерту звучали потужні музичні композиції учасників «Фабрики музичного мистецтва "Voices"».

— Концерт був дуже крутий. Класно, що залучається все більше таких творчих колективів, що можна прийти та послухати їх. І, звісно, обов’язково задонатити на Збройні сили України, — поділився враженнями студент 2-Ж курсу Юрій Хоменко.

Попереду ще три творчих вечори. Додавайте до своїх планувальників культурних і доброчинних подій Суботні мистецькі вечори «Student’s art autumn». Наступний вечір авторської творчості «Я тут». «Я Україна» відбудеться 30 вересня на Університетській площі о 17:00.

07.10.2023 — Вечір інструментальної музики «Мелодії перемоги».

13.10.2023 — Вечір акустичної cover музики «Пісня — душа».

Сума, яку вдасться зібрати протягом мистецьких заходів, буде оприлюднено по завершенню проєкту.

Долучайтеся до нашої мистецької ініціативи, завітайте на творчі вечори, донатьте для ЗСУ, а якщо маєте креативні ідеї, звертайтеся до представників організаційного комітету:

Анна Прокопчук – 0634277365 (telegram/viber).

Яна Боровик – 0934338621 (telegram/viber).

Анастасія Шостя — voices_vocal.studio (instagram).

 

Автор: Денис Непогодьєв, студент 2-Ж курсу ННІ УФСК.

Фото: Яна Трохименко, студентка 3-ВБ курсу ННІ УФСК.