Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького є одним зі співорганізаторів благодійного фестивалю ретроавтомобілів у селі Озірна, що на Звенигородщині.

Головна мета заходу, який проходив 22 та 23 вересня — зібрати кошти на БПЛА для 72 бригади та 159 окремого батальйону тероборони, у яких воюють хлопці з місцевої Водяницької громади.

Вдалося зібрати понад 140 000 грн на дрони для бійців підрозділів, в яких служить чимало мешканців Звенигородщини.

«Фабрика музичного мистецтва «Voices»» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького стала родзинкою фестивалю. Понад годину тривав концерт патріотичних пісень у виконанні учасників колективу.

Представив колектив гостям фестивалю ректор ЧНУ Олександр Черевко.

— Перше, що треба сьогодні робити – це працювати на перемогу. Не менш важливо дбати про безпеку людей і гарно робити свою справу, щоб зберігати ментальне здоров’я всієї нації.

Саме для цього проводяться такі благодійні акції. Крім того, фестиваль капіталізує наш рідний край, привертає до нього увагу, роблячи його більш впізнаваним і відомим, — звернувся він до жителів Водяницької громади. Ректор подякував голові громади Руслану Каюку, очільнику Звенигорродської райдержадміністрації Юрію Піковському, організаторам фестивалю,  серед яких — Благодійний фонд «МХП – Громаді», Центр KiD. Олександр Черевко також розповів про університет — чим живе, кого готує, як працює на перемогу.

Глядачі  дуже тепло прийняли студентський колектив. Вільних місць в імпровізованій  глядацькій залі просто неба  не було.

Артисти виконали улюблені патріотичні хіти — «Марш ЗСУ» , «Біля тополі», «Якщо не ми, то хто», «Враже», «Дике поле», «Стефанія», «Слава Україні» та інші.

А марш січових стрільців «Ой, у лузі червона калина» співали всі разом.

На запрошення громади на фестивалі побували також студенти і викладачі ЧНУ. Вони донатили, розглядали експонати фестивалю та завзято підтримали «Voices».

Завідувач кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки професор Анатолій Морозов підготував пізнавальну лекцію.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького