Ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко в студії «ВиЧЕрпно» розповів про основні досягнення у 2020 році.

Зокрема, чи адаптувався університет до дистанційної форми навчання, як працюватиме ЗВО під час січневого локдауну та коли розпочнуть підготовку спеціалістів для об’єднаних територіальних громад.

Черкаський національний університет щороку готує фахівців за новими спеціальностями. Наразі у ЧНУ почали готувати кадри для органів місцевого самоврядування, оскільки реформа децентралізації досі триває і вона потребує фахових спеціалістів. Адже з 1 січня почне діяти новий територіальний устрій, область буде поділена на чотири райони та об’єднані територіальні громади.

«Об’єктивно кажучи, коли підбирають людей в ОТГ, то вони певною мірою не підготовлені. Після здійснення адмінреформи обов’язки службовців місцевих рад розширилися, тобто вони мають бути більш відповідальними і фаховими. А для цього треба пройти певне навчання», — розповідає Олександр Черевко.

Проводити курси для держслужбовців будуть фахівці Черкаського національного університету.

«Ми почнемо і потім подивимося на запити щодо цього продукту. Адже це щось нове, як для громад, так і для нас самих. Починати плануємо вже з 1 січня нового року», — проанонсував Олександр Черевко.

Детальніше про це та інше дивіться у відео: