У день народження українського поета, художника та мислителя Тараса Шевченка в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького провели мистецьку імпрезу «І мертвим, і живим, і ненарожденним…»

Вшанувати Великого Кобзаря зібралися студенти, викладачі, працівники університету.

До присутніх звернувся перший проректор Василь Мойсієнко:

— Ми змогли реалізувати задуми Кобзаря: ми маємо українське військо, сформували політичну націю, всюди в Україні звучить українська мова. Можна констатувати, що його «Заповіт» сьогодні з допомогою наших друзів і партнерів здійснюється, всупереч російській агресії. Сподіваюся, що ми реалізуємось як європейська нація, про яку мріяв наш видатний земляк.

У виконанні учасників «Фабрики музичного мистецтва «Voices» звучали рядки Тараса Григоровича, які особливо актуальні в часи повномасштабного вторгнення росії в Україну. У літературно-музичній композиції переплелися  пророчі  слова  Тарасового «Заповіту»  та його поезії, покладені на музику: «І мертвим, і живим, і ненарожденним…» з репертуару сестер Тельнюк, «Зоре моя вечірняя» з репертуару Марти Шпак, «Туман», «Наймичка» з репертуару гурту «Ефект метелика».

Завідувач кафедри української літератури та компаративістики, очільник обласного осередку Національної спілки письменників України Володимир Поліщук наголосив:

— Нам із вами потрібно боротися, здобувати перемогу і, зрозуміло, з Шевченковим словом, як одним із дороговказів нашого українського буття в минулому, зараз і в майбутньому. Слава Шевченкові! Слава ЗСУ! Слава Україні!

Мистецьке дійство організовано відділом виховної роботи під керівництвом проректорки з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галини Гаврилюк.

 

 

Також про це — у сюжеті ТРК «Ільдана»:

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького