98-ий навчальний рік розпочався сьогодні у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького. Студентську родину закладу вищої освіти поповнили 2049 першокурсників, із них — 820 магістрів.

Розділити з ними свято на Університетській площі зібралося керівництво навчального закладу, професорсько-викладацький склад, а також батьки студентів.

«День знань — це день науки, духу, інтелекту, сили й волі. І особливо зараз, коли на сході України триває війна і наші бійці ризикують життям, щоб це свято відбулося, — звернувся з вітальним словом ректор Олександр Черевко. — Черкаський національний університет — це бренд, це передові технології й майже столітня історія, це традиції, закладені поколіннями науковців та студентів і сучасні здобутки університетської громади. У цьому році до нас прийшли понад дві тисячі студентів, у тому числі й іноземці з 19 країн світу. Вони отримуватимуть освіту у кращих викладачів, серед яких — 76 докторів наук, професорів. Ми підтримуємо міжнародні зв’язки з більш, ніж сотнею країн світу, організовуємо міжнародне стажування для студентів. Наших студентів навчають іноземні науковці, а також практики з усіх сфер життя. Для нас важлива якість освіти, яку ми даємо, тому переважна більшість наших випускників успішно працюють за фахом.

Пам’ятайте й те, що національний університет імені Богдана Хмельницького — це осередок патріотичних думок, рухів і вчинків. Активна участь студентів і викладачів у Помаранчевій революції, Революції Гідності, а також у бойових лавах українського війська у зоні АТО є прикладом для патріотично налаштованої молоді Черкаського краю. Тож, шановні студенти, для вас починається найкраща пора життя. А ми зробимо все, щоб ви реалізувалися як особистості, як фахівці і як громадяни».

Слова вдячності Олександр Володимирович адресував працівникам університету, його професорсько-викладацькому складу:

«Завдяки вашій щоденній праці до нас ідуть студенти, які з часом виростають у професіоналів високого класу. Завдяки вам та вашим учням Черкаський національний університет за оцінкою роботодавців входить у топ-50 університетів  України. Попереду на нас чекає велика робота. Вірю, що разом ми зможемо реалізувати непрості завдання, що стоять перед вищою освітою», — додав Олександр Володимирович.

Звернулася до першокурсників та їхніх батьків і наймолодший професор Черкаського національного університету, доктор економічних наук, голова Ради молодих вчених Наталія Зачосова.

«Студентські роки — це ваші найкращі і найвеселіші роки, і ми подбаємо про те, щоб вони були наповнені цікавими зустрічами, новими знаннями, яскравими враженнями. Це ваш день, і ми дякуємо вам за це свято», — зазначила вона.

Студентська рада університету привітала першокурників запальним танцем та виголосила разом із ними клятву.

Учасників урочистостей привітали народний самодіяльний ансамбль танцю «Черкащанка» (художній керівник заслужений працівник культури Валентин Луценко), вокальний гурт Черкаського національного (художній керівник народна артистка України Лідія Зайнчківська) учасники танцювального центру MAXDANSE (керівник Максим Оробець).

Першокурсники мали змогу зробили перші студентські фото біля своєї alma mater. Для них були також проведені кураторські години, де вони познайомилися один з одним та більше дізналися про студентське життя.

 

БІЛЬШЕ ФОТО ДИВІТЬСЯ ТУТ

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

ФотоПрес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, Студент ІІІ курсу ННІ УФСК Святослав Іванченко