У Гуманітарному штабі  Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького з перших днів війни плетуть маскувальні сітки для фронту. Їх умільці плетуть у різноманітних варіаціях, залежно від особливостей місцевості, де сітки будуть використовуватися.

Студенти та викладачі Черкаського національного  активно долучаються до волонтерського проєкту з виготовлення маскувальних сіток, які прикривають позиції наших воїнів, а значить, ворогу буде проблематично по них влучити. Тож у військових є чималий запит на сітки: замовлення йдуть на тисячі квадратних метрів. І забезпечувати армію таким потрібним захистом взялися небайдужі здобувачі освіти Черкаського національного.

Один тиждень — плюс одна сітка! Під таким гаслом відбувся оголошений в ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва ще на початку березня марафон з плетіння маскувальних сіток «Замаскуй ЗСУ». Цей захід сприяв залученню студентської молоді до корисної справи, посиленню патріотизму. Адже допомога бійцям може бути різною і не завжди матеріальною. Іноді для цього достатньо лише трішки вільного часу і «золотих рученят».

— Студенти інституту використовували кожну вільну хвилину, щоб сплести якомога більше сіток. Здобувачі освіти разом з викладачами певної кафедри протягом тижня посилено плели сітки, передаючи потім естафету іншим. За півтора місяця кожен засвоїв техніку плетіння, відчув реальність своєї допомоги та здійснив посильний внесок в майбутню перемогу. Після марафону студенти продовжують в довільному порядку долучатися до гарних справ. Хай все буде максимально  добре і найшвидшої нам перемоги! — зазначила Анна Остапенко, заступник з виховної роботи директора ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва.

Приєдналася до плетіння маскувальних сіток студентська рада ННІ міжнародних відносин, історії та філософії. Діана-Крістіна Назаренко, студентка І курсу, виборна представниця інституту, як одна з ініціаторок заходу прокоментувала:

— Вже друга весна за цю жорстоку, жахливу і криваву війну. Кати, що хотіли прищепити нам відчуття «родини», йдуть зі зброєю на землі прекрасної України. Ми тримаємось і будемо триматися, тому що знаємо за що стоїмо. Молодь, студенти, школярі — на нас покладено розбудову майбутнього держави. Іноді здається: «А що я можу? Я такий маленький і нічого не маю…», але ти завжди можеш дати свій час. Ти можеш плести сітки, шукати людей, у яких є можливість фінансувати, підіймати дух тих людей, які вже втомилися. Тому що нам потрібна сила єдності та згуртованості, щоб дійти до переможного кінця. Я не завжди маю гроші на донат, але можу прийти після пар, щоб допомогти плести сітки, тому заохочую всіх долучатися до волонтерської діяльності разом зі мною.

Продовжуємо спільними зусиллями наближати перемогу! Приходьте до НК № 2 ЧНУ (вул. О. Дашкевича, 22). Долучайтесь у будь-який зручний для вас час, до 18:00. Вас швидко навчать виготовляти захисне покриття. А кращою винагородою буде щира вдячність від наших воїнів. Слава Україні!

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького