bgb
 
 
 
 
 

Серед обдарованих дітей, яким вручили нагороди у великій сесійній залі Черкаської обласної ради — учні викладачів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Про це повідомляє «Черкаський портал новин «CityNews».

У світовому фіналі Міжнародного конкурсу проєктів екологічного спрямування GENIUS Оlympiad, що проходив у США 10-14 червня, «золото» здобули Артем Зеленько, учень Черкаського фізико-математичного ліцею (ФІМЛІ) Черкаської міської ради та Роман Окіпняк, учень Черкаського фізико-математичного ліцею (ФІМЛІ) Черкаської міської ради. Команду хлопців готував студент ЧНУ Віталій Кадуха.

Завідувач кафедри автоматизації та комп'ютерно-інтегрованих технологій Віталій Дідук — керівник роботи учня із ФІМЛІ Іллі Андрушка. Ілля зайняв призове місце у Малій академії наук, восени зайняв призове місце на конкурсі «INVENTOR UA», також у конкурсі, що проводився у республіці Туніс, а на міжнародному конкурсі у Польщі отримав золоту медаль.

Професор кафедри історії України Юрій Присяжнюк підготував ще одну призерку — ученицю Черкаської гімназії №31 Марію Луговську. Дівчину було відзначено нагородою від обласної влади з нагоди перемоги в конкурсі МАН України. 

Доцентка кафедри хімії та наноматеріалознавства Валентина Литвин отримала подяку від голови Черкаської ОВА Ігоря Табурця за підготовку призера Всеукраїнського конкурсу-захисту робіт Малої академії наук.

Під її керівництвом Віталій Шевченко, учень 11-В класу Черкаської гімназії № 31, зайняв ІІ місце в секції «органічна хімія та біохімія».

Довідково: Цьогоріч учні шкіл Черкащини здобули рекордну кількість нагород на всеукраїнській та міжнародних олімпіадах та змаганнях. Навіть на міжнародному конкурсі у США вони здобули 4 золоті і одну бронзову медаль.

ІV (всеукраїнський) етап учнівських олімпіад проходив із 18 березня до 12 квітня 2024 року в очному форматі з 11 навчальних предметів (українська мова і література, математика, географія, астрономія, історія, правознавство, фізика, хімія, біологія, інформатика, інформаційні технології).

Черкаську область представляли 29 учнів закладів загальної середньої освіти Черкаської області.

Команду області у ІІІ (Всеукраїнському) етапі конкурсу-захисту представляв 42 конкурсанти-фіналісти. З них 30 (71 %) отримали перемоги: 2 – І місця, 8 – ІІ місця, 20 – ІІІ місць.

Найбільшу кількість призових місць вибороли учні з закладів загальної середньої освіти м. Черкас (15 учнів)

Джерело: «Черкаський портал новин «CityNews», Черкаська обласна рада