Викладачі ННІ міжнародних відносин, історії та філософії взяли участь у VI Всеукраїнській історико-краєзнавчій конференції учнівської молоді «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ столітті» 25 березня.

Захід був організований Черкаським обласним центром туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради. Конференцію провели у межах тижня відкритих дверей у ННІ міжнародних відносин, історії та філософії.

Проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького, професор Сергій Корновенко привітав учасників конференції, побажавши успіхів і плідної роботи.

Завідувач кафедри історії України, професор Віталій Масненко виступив на пленарному засіданні конференції з доповіддю на тему «Історична політика російських окупантів на території ОРДЛО».

Професор кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки Анатолій Чабан виступив з доповіддю про «Жіночі обличчя Черкаського краю». Доцентка кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Анжела Іржавська керувала секцією конференції «Культура як духовна складова пошуку шляхів самоідентифікації українського народу, становлення та розвитку державності на українських землях: зміст, форми та засоби духовної і матеріальної культури».

Кандидат історичних наук, старший викладач кафедри історії України Андрій Касян керував секцією конференції «Історико-краєзнавчі та природні туристсько-рекреаційні об’єкти України, пов’язані з подіями державотворення та історичними постатями», а також брав участь у суддівстві обласного етапу Всеукраїнської краєзнавчої акції учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби».

Загалом у заході взяло участь близько 100 учнів з різних куточків України.

Анжела Іржавська, викладачка кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин