Делегація Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького взяла участь в науково-освітньому івенті «Наука та інновації Черкащини», який відбувся з нагоди Дня науки в Черкаському обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників.

Від університету свої наукові розробки та новації представили «Навчально-наукова лабораторія квантової хімії», «Науково-дослідний інститут фізіології імені Михайла Босого», «Наукова лабораторія «Автоматизація наукових досліджень», «Науково-дослідна лабораторія математичної фізики», «Студентське телебачення» кафедри журналістики, реклами та PR-технологій, «Науково-консультаційний центр «Освіта і розвиток без обмежень», кафедра військової підготовки.

На виставці також була презентована іміджева продукція ЧНУ, нові видання викладачів університету представила наукова бібліотека імені М. Максимовича. Приймальна комісія підготувала для гостей виставки та майбутніх абітурієнтів інформацію про нові освітні програми та спеціальності, на які можна вступити до Черкаського національного.
Керівники та наукові працівники закладів-учасників івенту оглянули виставку, обговорили питання освітнього та наукового потенціалу вищої освіти України.

Під час знайомства гостей з локацією Черкаського національного ректор Олександр Черевко наголосив:

— Переконаний, що саме наука є підвалиною високого рівня розвитку будь-якої країни, одним із найважливіших драйверів прогресу, гарантом стабільності держави та, як ми бачимо зараз – важливим елементом у забезпеченні обороноздатності.

Студент ЧНУ Данило Цехмейструк продемонстрував 3D-роботу і свій курсовий проєкт — тривимірне моделювання за допомогою процедурних нодів, які створюють на основі певної моделі. За допомогою цієї програми можна робити моделі для ігор, спецефекти для фільмів, а також мультфільми у 2D та 3D форматах.

Викладачі та студенти кафедри початкової освіти представили студентську онлайн-платформу «INNOVATOR HUB», розроблену колективом кафедри з метою розміщення створених студентами вправ, завдань, проєктів з освітніх галузей, обміну думками та досвідом, з подальшим використанням матеріалів у професійній діяльності. Зокрема, власну розробку з методики навчання математичної галузі продемонструвала студентка 3 курсу спеціальності «Початкова освіта» Аліна Федоренко.

Вітання, нагороди та подяку від керівництва міста й області за внесок у реалізацію високотехнологічних ініціатив і проєктів державного та міжнародного рівнів отримали науковці під час урочистого зібрання.

Відзнаками та преміями обласної ради, військової адміністрації нагородили науковців з ЧНУ.

Почесною грамотою Черкаської обласної ради нагороджено Наталію Сливку, в.о. завідувачки кафедри сучасних практик викладання англійської мови.

Наталія Красношлик, доцентка кафедри прикладної математики та інформатики отримала Почесну грамоту Національного центру «Мала академія наук України».

Президія Національної академії наук України відзначила Подякою старшого наукового співробітника, кандидата хімічних наук Гліба Баришнікова.

Серед нагороджених також: Олександр Панченко, аспірант кафедри хімії та наноматеріалознавства, молодший науковий співробітник науково-дослідної частини, Інна Розломій, кандидатка технічних наук, старша викладачка кафедри інформаційних технологій, Віктор Денисенко, доцент кафедри моделювання економіки і бізнесу, Надія Сисоєнко, доцент кафедри фундаментальної медицини, Олена Лут, доцентка кафедри хімії та наноматеріалознавства.

Від імені Черкаського міського голови Анатолія Бондаренка заступниця голови Анастасія Чубіна привітала науковців з професійним святом і вручила відзнаки – за вагомий особистий внесок у розвиток освіти, участь в інтеграції науки та освіти, зміцнення України як демократичної правової держави.

Зокрема, медаллю «За сумлінну працю» нагороджений перший проректор Василь Мойсієнко, грамотами виконавчого комітету отримав Тимофій Десятов, директор ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва.

— Тож, попри надскладні обставини воєнного часу, наука в університеті розвивається, науковці переорієнтовують свої дослідження на сприяння оборонному комплексу держави, колектив стабільно працює і допомагає ЗСУ. Це те, чим ми сьогодні можемо допомогти країні. Дякую науковцям університету за щоденну працю і за активний, результативний тиждень науки, — підсумував ректор Олександр Черевко.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Фото: Анна Харченко та надані пресслужбою Черкаської ОДА

Детальніше про цю подію можна переглянути в сюжетах «Суспільне:Черкаси»:

 

 

та ТК «Ільдана»: