Днями у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбувся тренінг для підготовки експертів із забезпечення якості вищої освіти.

Участь у ньому взяли двадцять учасників — проректори, директори навчально-наукових інститутів, декани факультетів, гаранти освітніх програм, які представляли Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького, Черкаський державний технологічний університет та Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля.

Модератором стала учений секретар університету, доцент Наталія Андрусяк.

— За програмою тренінгу було розглянуто питання про сучасну систему забезпечення якості вищої освіти, ESG та Україна, університетську автономію та врядування, експертну оцінку внутрішньої системи забезпечення якості вищої освіти, — зазначила Наталія Олександрівна.

Вручив сертифікати учасникам тренінгу ректор Черкаського національного університету Олександр Черевко.

— Забезпечення якості є актуальною функцією в сучасній вищій освіті. Це вимагає як створення системи забезпечення якості у відповідності зі «Стандартами та рекомендаціями щодо забезпечення якості в Європейському просторі вищої освіти», так і сприяння культурі якості в межах закладів вищої освіти, — наголосив Олександр Володимирович.

Навчання відбулося за підтримки Міністерства освіти і науки України, Центру досліджень вищої освіти (Чеська Республіка) та Благодійного Фонду «Інститут розвитку освіти» у межах реалізації проектів «Формування мережі експертів із забезпечення якості вищої освіти» та «Нова система акредитації як засіб забезпечення якості та подолання корупції у вищій освіті».

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького