Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького та Територіальний центр надання соціальних послуг м. Черкаси співпрацюватимуть на підставі партнерської угоди.

Її підписали ректор ЧНУ ім. Б. Хмельницького Олександр Черевко та директор Територіального центру надання соціальних послуг Андрій Сегеда.

— Обговорили за участі заступниці міського голови Черкас Марини Гаркавої, директора Центру Андрія Сегеди та студентів Університету ІІІ віку перші кроки взаємодії.

На шляху України до Євросоюзу у нас багато домашньої роботи, зокрема, впровадження у життя соціальних стандартів. А це — турбота про людину й соціальна допомога. Наші державні, комунальні заклади прагнуть вдосконалювати свою роботу. Черкаський національний університет готовий допомагати місцевій владі.

Для студентів Університету ІІІ віку ми вже проводили заняття й екскурсії. Крім того, ми є гарним майданчиком для спілкування, для проведення освітніх та культурних заходів, у нас розвинені такі напрями, як психологія, соціальна робота. Наші фахівці поділяться знаннями з української та іноземних мов, історії та краєзнавства.

Допоможуть діджиталізуватися і користуватися сучасними гаджетами. Переконаний — це підвищить якість життя наших співгромадян, — зазначив ректор.

Заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава, яка тез взяла участь у зустрічі, наголосила:

— Була ідея і бажання, щоб дійсно студенти Університету ІІІ віку мали нові можливості, які б викликали цікавість і спрямовували, надихали навчатися, рухатися і жити. ЧНУ — потужний освітній заклад, має висококваліфікований викладацький колектив, має що запропонувати людям і чому їх навчити.

У межах співпраці передбачено впровадження нових освітніх програм відповідно до потреб слухачів Університету III віку, сприяння всебічному розвитку людей похилого віку та адаптації до сучасних умов життя. А також забезпечення студентів досвідом професійної діяльності та взаємодії, можливістю використання здобутих знань, напрацювання практичних фахових навичок під супроводом спеціалістів.

— Навіть світлиця «Музею українського рушника», де ми перебуваємо під час підписання угоди, демонструє, наскільки великі можливості університету. Адже тут ми бачимо історію й символіку українського народу. Університет ІІІ віку існує виключно через те, що у вас є цікавість навчатися, покращувати свої знання, — звернувся Андрій Сегеда до гостей університету, студентів Університету ІІІ віку.

Після підписання угоди для них провела екскурсію директорка «Музею українського рушника» Наталія Ярмоленко.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького