24 березня 2022 року командир відділення розвідувальної роти Віктор Тьопенко загинув під час виконання бойового завдання біля населенного пункту Ізюм Харківської області. З цього дня вважався безвісти зниклим. Понад рік рідня в молитвах чекала і сподівлася, жила надією на зустріч із дорогою серцю людиною...

Віктор Миколайович народився 9 червня 1972 року в селі Заліському на Тальнівщині. Тут пройшли його дитячі та юнацькі роки. Після закінчення місцевої школи Віктор навчався в Дніпродзержинському технікумі фізичної культури. Далі була строкова служба в повітряно-десантних військах.

Трудовий шлях чоловік розпочав на посаді інструктора по спорту в КСП «Заліське».

З 1994 року Віктор Миколайович пішов працювати вчителем фізкультури у Заліську неповну середню школу, здобувши згодом вищу освіту у Черкаському державному університеті ім. Богдана Хмельницького за спеціальністю «фізичне виховання».

Чоловік дуже любив свою роботу, навчав дітей бути сильними і сміливими. Тож і школярі горнулися до вчителя, поважали та прислухалися до його порад. Доброго щирого колегу цінували в колективі. Односельці знали Віктора Тьопенка як шанованого педагога, дбайливого господаря, працьовитого, енергійного чоловіка, сповненого планів та сподівань.

Як затятий мисливець Віктор міг подолати великі відстані ― постійно тримав себе у тонусі. Захоплювався рибальством, дбав про власну пасіку.

Любив дітей. І своїх рідних, і вихованців у школі вчив бути сильними, сміливими та відповідальними.

Віктор Тьопенко був справжнім патріотом. Він — учасник АТО, ветеран військової служби.

На другий день після широкомасштабного вторгнення рашистської орди в Україну він одним із перших знову став на захист Батьківщини. 

«Я йду, щоби ніхто не смів нас гнобити і знищувати», ― так промовив український Воїн і Громадянин Віктор Тьопенко, коли вирушав на війну з московитами.

Перший досвід бойових дій з російськими окупантами отримав у 2015 році під час АТО. Віктор Тьопенко пішов до війська добровольцем разом зі своїм братом Олександром.

Під час повномасштабного вторгнення росії сержант Віктор Тьопенко командував відділенням розвідувальної роти 3-ї окремої танкової бригади ЗСУ.

З 24 березня минулого року зник безвісти в районі Ізюму на Харківщині. Того дня під час виконання бойового завдання на вже окупованій росіянами території ворожий снаряд влучив у вантажівку, в якій Віктор Тьопенко перебував разом з побратимами.

Лише в кінці травня 2023 року рідня та односельці змогли попрощатись із розвідником, віддати  йому шану. Поховали Віктора Тьопенка у рідному Заліському.

На церемонії поруч з труною брата Олександр Тьопенко стояв у військовому однострої. Він продовжує захищати Україну від московського зла.

У Віктора Тьопенка залишилися мама Лідія Миколаївна, син Олександр, донька Юлія, сестра Таміла та брат Олександр.
 
Світла пам’ять Герою...