bgb
 
 
 
 
 

На Черкащині 19 липня стартувала подача заяв на вступ до закладів вищої освіти. Про це йдеться у сюжеті «Суспільне: Черкаси».

У 2024 році складений національний мультипредметний тест та мотиваційний лист є обов’язковими умовами для вступу.

Подати заяву на вступ можна одразу в п’ять університетів, і для кожного з них потрібно самому обрати пріоритетність, розповіла «Суспільне: Черкаси» відповідальний секретар приймальної комісії Черкаського національного університету Людмила Смалиус.

Для вступу на творчі спеціальності у Черкаський національний університет потрібно скласти мультипредметний тест та фаховий іспит, розповіла відповідальний секретар приймальної комісії Людмила Смалиус. А ще — написати мотиваційний лист, який цьогоріч є обов’язковим як для вступу на контракт, так і на бюджет.

«Коли фахові комісії переглядають мотиваційні листи, вони їх оцінюють за певними рівнями: високий, середній, достатній або низький рівень. Також є критерії оцінювання: оригінальність тексту, усвідомленість вибору та виважені міркування вступника».

Популярними спеціальностями серед вступників у Черкаський національний університет цього року Людмила Смалиус назвала право, менеджмент, інженерію програмного забезпечення, психологію та філологію.

Подати заяву на вступ можна одразу в п’ять університетів. Для кожного з них потрібно самому обрати пріоритетність — це черговість заяв, за якою приймальна комісія розглядає кандидатуру абітурієнта на бюджет.

«Рейтингування відбуватиметься електронно, але без втручання людини все одно не обходиться. Тобто коли приймальна комісія приймає заяву, вступник у своєму електронному кабінеті бачить статус "зареєстровано". Це означає, що на цьому етапі в приймальній комісії переглядають заяву і перевіряють, чи відповідає кількість конкурсного балу на бажання вступника», — пояснила Людмила Смалиус.

 

Подати заяви абітурієнти можуть до 31 липня.

Повну версію статті читайте на «Суспільне: Черкаси».

Джерело: «Суспільне: Черкаси»