bgb
 
 
 
 
 

Вступна кампанія 2024 у розпалі. Завершився етап подання заяв на вступ до бакалаврату, і невдовзі вступники остаточно визначатимуться, куди підуть на навчання.

Крім якості освіти в майбутньому виші абітурієнтів та їхніх батьків цікавлять умови проживання. Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького знайомить майбутніх студентів зі своїм студмістечком та його мешканцями.

У центрі Черкас, у зеленій зоні  і за пів кілометра від Дніпра, розташовані 5 гуртожитків, об’єднані у студентське містечко.

Студмістечко має укриття, пункт незламності, який студенти використовують і як місце для своїх івентів та дозвілля. Є паспортний стіл, перукарня, зала для занять танцями.

У межах студентського містечка є баскетбольний, волейбольний, футбольний спортивні майданчики, спортзали і зали для самопідготовки.

Поруч і безпосередньо в корпусах гуртожитків — наукова бібліотека ЧНУ. Вигідне розташування щодо автобусних зупинок і магазинів.

Гуртожиток №1 університету — 9-поверхова будівля, яка має 128 затишних кімнат для студентів. Тут живуть майбутні економісти й правники, педагоги, художники, соціальні працівники, історики та археологи.

Крім кухні, пральні, кімнат самопідготовки, в гуртожитку є два зали фітнесу, зал силової підготовки та  кімната студради. Саме в цьому гуртожитку розташований паспортний стіл.

Другий гуртожиток — один із найбільших у ЧНУ, тут можуть одночасно проживати  408 осіб.

Сьогодні тут живуть майбутні економісти та правники, педагоги, художники, соціальні працівники, філологи, журналісти, учителі української та іноземної мов, перекладачі.

У гуртожитку працює перукарня, є спортивна кімната і кімната самопідготовки. Діє навчальна лабораторія фізичної та медичної реабілітації. 

Гуртожиток №3 єдиний із п’яти гуртожитків ЧНУ має коридорну систему. Розрахований на 312 місць, живуть тут студенти-економісти, правники, педагоги, художники, соціальні працівники, спортсмени й майбутні тренери, програмісти, фізики й математики, медики.

Для студентів є тенісна кімната, чотири навчальні аудиторії, одна кімната для самопідготовки. Діє абонемент наукової бібліотеки з фізико-математичних наук. Також облаштоване укриття.

У гуртожитку №4 може одночасно проживати 323 студенти. А нині живуть спортсмени й майбутні тренери, економісти та правники, педагоги, художники, соціальні працівники та психологи.

Є кімнати самопідготовки, спортивна кімната і навчальні аудиторії.

Діє абонемент наукової бібліотеки з художньої літератури, читальні зали з природничих та економічних  наук.

П’ятий гуртожиток розрахований на 464 місця. У ньому живуть майбутні перекладачі, учителі іноземних мов, хіміки, біологи, екологи, агрономи, психологи. Діють два зали фітнесу, зал ЛФК. Працює абонемент наукової бібліотеки з філологічних наук.

У будівлі гуртожитку є зал, де займається  танцювальний колектив «Черкащанка», а також приміщення студентської ради університету, де можна з користю і цікаво провести час.

Детальну інформацію щодо студентського містечка, його керівників, студентські ради, а також щодо вартості проживання знайдете на сайті університету.

Гуртожитки ЧНУ та їхні мешканці готові створити атмосферу рідного дому.

Тут зустрінуть і допоможуть адаптуватися в студентському середовищі!

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького